ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, s-a prezentat la DNA, pentru a da o declaraţie de martor în dosarul Microsoft, anunță Digi24.


 Mihnea Costoiu va da o declaraţie de martor întrucât era secretar de stat în Ministerul Educaţiei în 2009, an în care s-a semnat al doilea contract cu Microsoft agreat de Guvern, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Cercetării.


Tot în calitate de martor, a venit astăzi şi Eugen Bejinariu, fost secretar general al Guvernului Adrian Năstase, urmând ca și alţi foşti şi actuali oficiali din Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării să dea explicaţii la DNA legat de aceste contracte în valoare de 200 de milioane de euro privind închirierea unor licenţe educaţionale.


În același dosar, au mai fost audiaţi Sorin Eftene, fost director general al Microsoft România, şi şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru.


Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 10 iulie, că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări în cauza penală constituită ca urmare a sesizării Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013.


„Obiectul sesizării l-a constituit închirierea şi extinderea de licenţe educaţionale de către, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Ministerul Educaţiei Naţionale care contrar dispoziţiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii că s-au efectuat plăţi privind o sumă de aproximativ 9 milioane euro, destinate unităţilor de învăţământ”, a precizat DNA.