ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia suspectează Ucraina că ar putea fura din gazele livrate de Gazprom Europei. Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a avertizat că Ucraina ar putea sustrage din cantitatea de gaze naturale destinată Europei pentru nevoile proprii.


"Situația este foarte critică, având în vedere că vine iarna", a declarat oficialul, după o intrevedere cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, transmite Russia Today. "Există un risc ca gazele livrate de Gazprom pentru Europa să fie sustrase de Ucraina pentru propriile nevoi", a precizat Novak.


Cu doar câteva zile în urmă, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk afirma că Moscova intenţionează să oprească livrările de gaze către Europa în această iarnă. Stoparea  livrărilor de gaze destinate Europei ar putea să conducă la o escaladare a conflictului dintre Moscova şi Occident, susținea Iațeniuk, citat de The Moscow Times.


Rusia va relua aprovizionarea cu gaze a Ucrainei după ce Kievul va achita 1,45 miliarde de dolari din datoria totală de 5,3 miliarde de dolari, a menționat Aleksei Miller, șeful gigantului Gazprom.