ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății, la inițiativa Uniunii Tatuatorilor din România (UTR), a lansat anul trecut un proiect menit să reducă riscul de transmitere a bolilor în saloanele de tatuaj.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Conform acestui proiect, bolnavii care au HIV, hepatită, diabet, cardiacii, nevăzătorii (chiar și însoțiți), gravidele, epilepticii și bolnavii psihic nu vor mai avea voie să-și facă tatuaje, iar cei care le execută trebuie să știe să acorde primul-ajutor, scrie Evenimentul Zilei.

Nici minorii nu își vor mai putea face tatuaje fără acordul scris al părinților, iar piercinguri își vor putea face doar cei peste 16 ani, cu excepția celor din urechi. Piercingurile genitale sunt interzise complet tinerilor sub 18 ani.

O altă noutate este obligativitatea tatuatorilor de a se imuniza împotriva hepatitei B, dar și introducerea testului de alergie.