ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Miron Mitrea şi-a făcut buletin de Constanţa în urmă cu patru zile şi va fi încarcerat le Penitenciarul Poarta Albă.

UPDATE Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanţa. Nu există informaţii că Mitrea avea adresa din buletin în Constanţa, ci în sectorul 5 din Bucureşti.

******

UPDATE Miron Mitrea nu e de găsit. Astăzi, în urma condamnării definitive de doi ani pe care a primit-o, fosul deputat PSD trebuia să se prezinte la secţia de care aparţine pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare şi încarcerare.

O dată ajunşi la reşedinţa lui Miron Mitrea, surpriză! Nu e de găsit, aşa că poliţiştii au sărit gardul casei sale, pentru a-l găsi şi aresta. Nu se ştie încă ce face Mitrea în acest moment, poate e în drum spre o secţie de poliţie sau spre penitenciarul Rahova. Dacă poliţiştii nu reuşesc să-l contacteze până în această seară, Miron Mitrea va fi dat în urmărire generală.

Având în vedere că e prima sa pedeapsă cu executare, urmează să facă 30 de zile de carceră la Rahova, după care să fie trimis la închisoare.

*****

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat definitiv vineri de ÎCCJ la 2 ani de închisoare cu executare.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Un complet de 5 judecători a menținut sentința dată în cazul lui Mitrea de instanța de fond. În schimb, a fost majorată suma confiscată de la Mitrea, respectiv de la 169 mii lei în primă instanță, la 327 mii de lei.

De asemenea, instanța a menținut condamnările date celorlalți inculpați: Irina Jianu — 5 luni închisoare cu executare, Nicolae Popescu — 5 luni închisoare cu executare.

Decizia instanței este definitivă, urmând ca Miron Mitrea să fie încarcerat.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.