ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul român al Europei Occidentale, ÎPS Iosif, le-a cerut preoţilor din eparhia sa să facă toate eforturile ca şi copiii ai căror părinţi sunt în străinătate să se înscrie la ora de religie.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Într-o scrisoare trimisă parohiilor româneşti din Europa Occidentală şi Meridională ÎPS Iosif le-a spus preoţilor că decizia CCR este una care trebuie să-i responsabilizeze pe toţi cei din Biserică.

"Situaţia creată în urma deciziei Curţii constituţionale ne pune pe fiecare dintre noi, episcopi, preoţi, părinţi şi elevi, în faţa unui moment de maximă responsabilitate pentru viitorul educaţiei copiilor din România", a scris ierarhul ortodox.

ÎPS Iosif afirmă că nu doar preoţii, ci fiecare ortodox român este chemat să mărturisească, în aceste zile, credinţa în Dumnezeu.

"Fiecare credincios este chemat în aceste zile să dovedească angajament mărturisitor prin implicarea concretă în acest proces de susţinere a participării elevilor la ora de religie", conchide mitropolitul.