ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihail Gurevici, oficialul rus care s-a ocupat cu elucidarea circumstanțelor prăbuşirii avionului preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, în aprilie 2010, a fost însărcinat să investigheze și  accidentul de pe aeroportul Vnukovo din Moscova, în care şi-a pierdut viaţa preşedintele companiei petroliere franceze Total, Christophe de Margerie, relatează Ria Novosti.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Siguranţa zborurilor este verificată de angajaţi de la Procuratura Generală, Serviciul Federal de Securitate şi Serviciul Federal de Pază din Federaţia Rusă.

Comisia care se ocupă cu investigarea accidentului a început să extragă datele din înregistratoarele de bord, a anunţat Serghei Zaiko, vicepreşedintele Comitetului interstatal de aviaţie. Experţi ruşi şi cei francezi lucrează la stabilirea cauzei accidentului aviatic.

Accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa şeful grupului petrolier francez Total, împreună cu alţi trei membri ai echipajului avionului Falcon a avut loc în noaptea de luni spre marţi pe aeroportul Vnukovo din Moscova după o coliziune cu o maşină de deszăpezire. Şoferul de pe maşină a declarat că nu a văzut că a intrat pe traiectoria aeronavei.

La 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154, la bordul căreia se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai legislativului, comandanți ai Forțelor Armate, precum și alți demnitari polonezi, s-a prăbușit în apropierea aeroportului de la Smolensk, Rusia. Toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului au murit.

Delegația poloneză urma să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.