ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Dan Puric a declarat, recent, că nu va merge la vot la alegerile prezidenţiale din data de 2 noiembrie.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Dan Puric, în vârstă de 55 de ani, a precizat, într-un interviu acordat adevarul.ro citat de Gândul, că nu are nicio preferinţă atunci când vine vorba de politicieni şi partide.

„Nu voi merge să votez, nu mai votez de mult. N-am niciun parti-pris politic şi vreau să subliniez asta”, a recunoscut artistul.

Dan Puric își argumentează alegerea spunând că România încă suferă reziduurile” comunismului:

„România n-a ieşit din consecinţele celui de-Al Doilea Război Mondial. Eu n-am nimic împotriva conducerii din România. Poporul român suportă reziduurile, 50 de ani de comunism...”, a afirmat el.

Ştii cum e un garou care-ţi opreşte sângele? Asta a făcut Securitatea cu banii României... De-asta a plecat tineretul în afară, de-asta e dezastrul ăsta aici. (...) Simt că lucrurile se degradează cumplit, cu o viteză năucitoare, că România şi toată omenirea a intrat pe un tobogan de degradare. Tehnica asta de a crea o mişcare browniană e ceva teribil, crize etc. toate sunt organizate. La suprafaţă le-a ieşit, în profunzime nu!” a adăugat Puric.

Totuşi, în acelaşi timp, artistul spune că „simte că România e ocrotită”:

„Plăcile tectonice politice sunt incontrolabile pentru cei care vor să controleze România”, a spus acesta.

Aceste gânduri l-au condus pe artist şi către spectacolul său „Suflet românesc”, aflat în selecţia Festivalului Naţional de Teatru.

„Din necesitate am ajuns la «sufletul românesc», dintr-un act de disperare. Ultima citadelă care nu a fost dărâmata este sufletul românesc. Deşi se încearcă în ultima vreme asta”, a explicat el.

„Ceea ce propun eu este o trilogie, ca o mărturisire. (...) Pe de altă parte, spectacolul e o durere, s-a născut dintr-o durere. Să fii român şi să nu te doară condiţia românului de azi, e imposibil. A fi român azi înseamnă a fi doborât de condiţia la care a ajuns acest popor”, a completat Puric.

Aşadar, actorul spune că spectacolul îi este dedicat poporului român şi „frumuseţii lui interiore necorupte”, trăsătură care îl va ajuta într-o bună zi să se „refacă”.

„Este o strategie de defrişare a poporului român, s-au scos voievozii din manuale. Eu fac arta ca un răspuns la atacul asupra patriei mele. Părintele Steinhardt vorbeşte despre felul cum «se descurcă» românul. Toţi românaşii mici «se descurcă»"

„Astăzi ţăranul român nu mai are vocaţia pământului, ţăranul român îl vinde pe câteva mii de euro.Spectacolul meu asta îşi propune, să trezească acest suflet... L-am făcut ca pe un evantai. Arta mea încearcă să surprindă impoderabile, lucruri invizibile. Tăcerea e un limbaj, şi ce nu reuşesc să exprim prin cuvânt, încerc să exprim prin tăcere”, a încheiat  Dan Puric.