ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rupert Murdoch, mogulul de provenienţă australiană care deţine deja News Corp şi 21st Century Fox respectiv Fox News si Sky Television, şi, din presa scrisă şi online, The Sun, The Times si The Wall Street Journal, printre multe altele, poartă negocieri cu Time Warner, care are în compunere şi HBO şi studiourile de film Warner Bros. Potrivit Reuters, ofertă iniţială, respinsă momentan de Time Warner, a fost de 80 de miliarde de dolari. Dacă afacerea se va perfecta, Murdoch ar putea deveni cel mai mare mogul al lumii, cu o valoare pe piaţa media de 140 de miliarde dolari sau chiar mai mare, daca preţul de vânzare al acţiunilor Time Warner va creşte. Conform unui top Forbes din luna mai 2014, cele mai mari companii media ale lumii sunt Comcast, urmată de Walt Disney şi apoi de 21 Century Fox, compania-"tata" a lui Murdoch.

"Mama" companiilor, News Corp, deţine peste 800 de societăţi mass media în circa 50 de ţări ale lumii. În România, Murdoch este acţionar la B1 TV (12,5%), informează ActiveNews.

Incepând cu iulie 2011, Murdoch şi mai multe publicaţii pe care le deţine în Marea Britanie, între care  News of the World, se află sub o investigaţie a autorităţilor britanice şi americane pentru crearea unui serviciu de informaţii privat care intercepta telefoanele celebrităţilor şi personalităţilor politice pentru a le santaja ulterior, folosindu-se de mijloacele media. Operaţiunile s-au derulat pe o perioadă de cel puţin cinci ani, conform estimărilor FBI.

În 2008, actualul prim ministru britanic, conservatorul David Cameron, a acceptat plimbări cu unul din avioanele familiei Murdoch şi apoi pe yachtul de 29 de milioane de dolari al mogului, Rosehearty, unde s-au purtat discuţii cu oligarhul rus Oleg Deripaska, co-presedintele NBC Ben Silverman si Lordul Mandelson, o "eminenţă cenuşie" a politicii laburiste britanice şi fost Comisar European pentru Comerţ.

Mogulul de 83 de ani este membru al Grupului Bilderberg, al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR) şi al altor organizaţii mondialiste.

Foto: Irish Independent

În înregistarea video de mai jos, de la Forumul Mondial de la Davos, Rupert Murdoch recunoaşte că foloseşte Fox News pentru a manpula agenda publică si politică