ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul ziarului Timpul, scriitorul Constantin Tănase a murit astăzi la Chişinău. A fost profesor şi doctor în filologie. În 1991 este ales deputat în primul Parlament al Republicii Moldova iar în 1994-1996 - în calitate de director al Centrului național de terminologie - inițiază și realizează un vast program de editare a dicționarelor de terminologie și punere în circulație în limba română a documentației oficiale, actelor de identitate etc.

În 1996 a fost consilierul preşedintelui Mircea Snegur, iar în 2001 lansează cotidianul Timpul. A editat volumele de publicistică „Ochiul lui Esop” (2000), „Patria vuindă” (2001), „Hoții de mituri” (2004), „Blestemul de a fi” (2009) și „Groapa cu lei” (2014).

A fost decorat în Basarabia, dar şi la Bucureşti. În 2014 a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu, o pot face la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău.

Dumnezeu să-l odihnească.