ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile manevre militare ale Rusiei, începute joi în apropierea frontierei cu Ucraina, riscă să provoace o escaladare a tensiunilor în regiune, a avertizat secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, citat de ITAR-TASS.
Desfășurarea unor noi manevre în apropierea granițelor Ucrainei face să crească tensiunile într-o situație și așa instabilă și, totodată, încalcă acordul de la Geneva'', încheiat acum o săptămână între SUA, Rusia, UE și Ucraina și menit să ducă la detensionarea crizei ucrainene, a afirmat reprezentantul Alianței, potrivit agenției de presă ruse.

Rusia trebuie să se concentreze pe retragerea trupelor în cazărmi, pe reducerea riscului unei confruntări militare și pe realizarea acordului de la Geneva, inclusiv prin condamnarea continuării acțiunilor violente în estul Ucrainei de către grupări ilegale înarmate'', a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Declarația sa intervine în contextul în care armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea militară lansată de autoritățile de la Kiev împotriva separatiștilor rusofoni din estul Ucrainei.
Am fost constrânși să reacționăm în fața acestei evoluții a situației', a justificat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, manevrele la care participă unități din districtele militare Sud și Vest și în cadrul cărora aviația rusă efectuează zboruri aproape de granița cu Ucraina.