ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ştefan Mindea, românul care la 36 de ani ajungea să conducă departamentul de neurochirurgie minim invazivă de la Stanford, s-a întors, acum doi ani, în România, pentru a profesa. Deşi este ardelean de loc, Mindea şi familia sa au ales să locuiască în Constanţa.

Motivul? Ştefan şi soţia sa Magdalena (şi ea medic) şi-au înscris cei 5 copii la Şcoala Sfinţii Martiri Brâncoveni, acolo unde educaţia se împleteşte cu rugăciunea şi tradiţia ortodoxă.

Cel care i-a îndrumat spre acest loc a fost părintele Iustin Pârvu, de mânăstirea Petru Vodă din Neamţ.

Şcoala Sfinţii Martiri Brâncoveni a fost criticată de activiştii atei şi de o parte a presei pentru că a pus în scenă o piesă de teatru care a recreat scena martiriului familiei Brâncoveanu, care a preferat moartea decât să se lepede de credinţa ortodoxă.

Copiii mei sunt educaţi la Şcoala Brâncovenească, o şcoală brutalizată în media în ultimele două săptămâni. Este nevoie de un departament al asociaţiei care să apere educaţia creştină", spunea atunci medicul Magdalena Mindea.

"Am dorit ca schimbarea să nu fie majoră pentru copii, iar ei să aibă posibilitatea să studieze tot într-o şcoală ortodoxă, aşa cum era în State", afirmă soţia lui Ştefan Mindea.

Mai mult decât atât, Magdalena Mindea este preşedinta Asociaţiei Părinţilor pentru Ora de Religie filiala Constanţa.

Chiar dacă la început le-a fost greu, pentru că studiile de la Stanford nu erau recunoscute în România, cei doi tineri nu au dat înapoi şi acum sunt mulţumiţi de alegerea făcută.

"Chiar dacă sunt condiţii diferite între cele două ţări, iar aici mai sunt atâtea de îndreptat, nouă ne vine să sărutăm pământul de acasă", a spus ea.

Mai mult, Ştefan Mindea a fost hirotonit şi diacon al Bisericii, astfel că acesta slujeşte acum pe Dumnezeu şi din această postură, nu doar ca medic.