ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a anunțat vineri că nici unul dintre cei 14 candidați înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale nu a colaborat și nu a fost lucrător al fostei Securități.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"În temeiul prevederilor OUG nr. 24/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008, CNSAS a finalizat verificările candidaților la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Precizăm că nu au rezultat date sau informații care să probeze calitatea de colaborator al fostei Securități sau lucrător al acesteia, în sensul legii, pentru niciunul dintre aceștia", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul CNSAS.

La scrutinul prezidențial din acest an candidează actualul premier Victor Ponta, fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, foștii miniștri Elena Udrea, Monica Macovei și Kelemen Hunor, fostul secretar de stat Mirel Mircea Amariței, fostul șef al SIE Teodor Meleșcanu, foștii parlamentari William Brînză, Gheorghe Funar și Szilagyi Zsolt, fostul europarlamentar Vadim Tudor, jurnalistul Dan Diaconescu și președintele Partidului Alianța Socialistă, Constantin Rotaru.