ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În micuțul orășel Ferguson (Missouri) au izbucnit noi confruntări de amploare după ce polițistul care a împușcat un tânăr de culoare în urmă cu câteva luni a scăpat de urmărirea penală, informează Mediafax. Juriul care a judecat acest caz a luat decizia să nu declanșeze urmăriri judiciare împotriva polițistului.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!.

Imediat după anunțarea deciziei, atât familia tânărului ucis, cât și președintele Barack Obama au îndemnat la calm, dorind ca manifestația să se desfășoare pașnic, iar forțele de ordine să nu facă exces de zel. "Suntem o naţiune fondată pe respectarea legii", a precizat Barack Obama.

Michael Brown (18 ani) a fost ucis în această vară de polițistul Darren Wilson deși victima era neînarmată. Asupra acestuia s-au tras șase gloanțe. Familia lui Brown s-a declarat "profund dezamăgită că ucigaşul copilului nu suportă consecinţele faptelor sale".