ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NSA(National Security Agency) este capabilă să urmărească sute de milioane de persoane în întreaga lume, prin localizarea telefonului mobil, sporind temerile că este Big Brother atotputernic și incontrolabil, relatează AFP.

Iulian Capsali: Un Watergate al nimănui

The Washington Post a dezvăluit recent că agenția americană “cel puţin câteva sute de milioane de terminale” şi înregistrează “aproape cinci miliarde” de date de localizare pe zi, scrie cotidianul pe site.

Obţinem volume vaste” de date de localizare geografică peste tot în lume, a confirmat un oficial de rang înalt, citat de ziar.

NSA urmărește telefoanele mobile conectându-se la cablurile care leagă diverse rețele la nivel mondial și colectează "întâmplător" sau nu, date privind localizarea cetățenilor care le folosesc.

Interesul faţă de această colectare, permisă de “dialogul” constant între un telefon şi antena-releu cea mai apropiată şi algoritmi matematici puternici, constă în “trasarea mişcărilor şi relevarea relaţiilor ascunse dintre persoane”, scrie cotidianul, potrivit căruia programul poartă numele de cod CO-TRAVELER.

Volumul datelor înregistrate şi stocate de NSA ar atinge 27 de terabiţi, reprezentând de două ori conţinutul Bibliotecii Congresului, cea mai importantă din lume.

Acest volum de informaţii “depăşeşte capacitatea noastră de a digera, procesa şi stoca” datele, scrie The Washington Post, citând un document intern aparţinând NSA datat în 2012.

NSA_Co-traveler_g-sistem