ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 600 de români au decedat anul trecut, după ce au trecut neregulamentar strada. Conform unor studii efectuate de poliţiştii rutieri, trei sferturi dintre pietoni s-au declarat îngrijoraţi că ar putea fi loviţi de maşini, însă nu fac nimic pentru a evita tragedii.

Agenţii de la Rutieră au lansat vineri, 1 mai, o campanie de conştientizare a populaţiei pentru a diminua numărul acestor incidente, intitulată ”Nu trece dincolo!”.

Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video, un spot radio, precum și pliante ce vor fi distribuite pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Cei mai mulţi dintre pietoni sunt conştienţi de pericol, doar că nu ţin cont că este suficient o dată să fie loviţi ca să devină fatal. Ignoră cu bună ştiinţă trecerile de pietoni, pasarelele sau pasajele subterane şi alerg să traverseze printre maşini. Este suficient ca un singur şofer să nu fie atent ca să se producă o tragedie.

O altă cauză importantă a accidentelor grave este şi neacordarea de prioritate pietonilor, mai spun poliţiştii.

[embed]https://youtu.be/praIphs0Yzc[/embed]