ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biro Rozalia, propunerea Uniunii Democrate a Maghiarilor pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, a fost viceprimar al municipiului Oradea şi preşedintele organizaţiei de femei a UDMR.

În vârstă de 49 de ani, Rozalia Biro este senator într-un colegiu din judeţul Bihor din 2012, dar şi preşedinta organizaţiei de femei a UDMR.

Din anul 2012, Biro Rozalia este anchetată de DNA pentru abuz în funcţie, dosarul penal având la origine un raport al ANI din 2010 care a acuzat-o de conflict de interese, pentru că în 2006, pe când era viceprimar al municipiului Oradea, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, ce funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea către această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.
BIPÉD, -Ă, bipezi, -de, adj. (Adesea substantivat) Care are (sau umblă în) două picioare

Biro Rozalia nu cunoaşte prea bine limba statului pe care ar trebui să-l servească în funcţia de vicepremier, astfel că 2010, la un post de radio din Oradea a confundat bipezii şi cerşetorii. UDMR-ista a spus, printre altele, "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi", şi că ea nu are niciun biped în familie. Rozalia Biro are doi copii.