ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce românii se înghesuie să îşi toarne găleţi cu apă în cap dar şi doneze bani pentru o cauză de care mulţi nu au habar, un medic timişorean îi provoacă pe concetăţenii săi. Dorel Săndesc le propune românilor ca banii donați după ce și-au turnat o găleată cu apă rece în cap să fie direcționați nu către cele două asociații din Statele Unite și Anglia, ci în țara noastră pentru pacienții aflați în stare critică în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din spitalele românești.

“Răspund cu plăcere provocării prietenului meu, Prof Tibi Bratu (dușul cu gheață și donații pentru două fundații din SUA și Anglia). Este o idee excelentă, nobilă, dar cred că și pacienții români au atâta nevoie de ajutor! Așadar vă propun să facem donații pentru pacienții cei mai gravi internați în spitalele românești, cei de la Reanimare, care se luptă literalmente între viață și moarte”, a scris Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe Facebook.

Potrivit medicului timișorean, proiectul se va numi “Împreună pentru viață”, iar donațiile se pot face către Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, SRATI, organizația non-profit profesională și științifică a acestei specialități, în conturile:

CONTUL IBAN SRATI, Lei: RO05RNCB0071011429390001

Contul SRATI in euro: RO48RNCB0071011429390003

BCR Sucursala Plevnei, București.

Dorel Săndesc a donat deja 1.000 de lei pentru această cauză, dar medicul anunță că orice sumă, oricât de mică ar fi, este binevenită. “Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură necesară salvării acestor pacienți (aparate de ventilație artificială, monitoare, injectomate, defibrilatoare, aparate de anestezie și terapie intensivă, etc.). Nu o să postez un filmuleț cu această ocazie, consider că expunerea personală e mai puțin importantă. Încurajez însă pe toți cei care vor susține cauza să posteze o fotografie. Ne dorim să realizăm un tablou, sperăm uriaș, cu chipurile tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Consider că solidaritatea cu cei aflați în cea mai grea suferință reprezintă o formă superioară a condiției umane. Haideți să le întindem o mână salvatoare, haideți să fim :”Împreună pentru viață”, explică Dorel Săndesc.