ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie din Serbia caută petrol şi gaze naturale în judeţul Timiş, spre nemulţumirea oamenilor care se tem că se încearcă explotarea gazelor de şist, mai multe sonde fiind amplasate deja în localităţile Periam, Biled, Cenad şi Dudeştii Vechi, iar astăzi ar urma să înceapă operaţiunile de prospectare, transmite Digi24.


Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.


Reprezentanții companiei spun că nu au niciun interes pentru gazele de șist și că se caută doar țiței și gaze naturale, prezentând detaliile operațiunilor de prospectare după ce la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unui protest în Cenad, mai multe aparate de prospecțiuni au fost incendiate.


Firma a depus deja o plângere, iar cazul este anchetat de poliție, proprietarul terenului care a scos aparatura de pe terenul său, precum şi alte două persoane ajungând la Poliţie pentru a da explicaţii.


Mitinguri de protest au fost organizate și în localitatea Dudeștii Vechi, unde localnicii se plâng că nu le-a fost cerut acordul pentru montarea aparaturii pe terenul lor.