ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În septembrie 2014, un şofer care circula pe DN 1 în zona comunei Băneşti a intrat pe contrasens într-o maşină în care se aflau 5 persoane. Toţi cei implicaţi în accident, inclusiv şoferul vinovat, şi-au găsit moartea. După producerea tragediei s-a aflat că, de fapt, şoferul vinovat voia să se sinucidă. Tragedia ar fi fost evitată dacă pe DN 1 ar fi fost montate separatoare de sens, spun specialiştii.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

După accident, Compania Naţională de Drumuri a dezvăluit că a făcut demersuri pentru achiziţia a 196 km de parapete de beton în valoare de aproximativ 20 milioane euro dar a primit o singură ofertă, considerată inacceptabilă.

Ceea ce trebuia să facă statul a reuşit însă o companie privată. O firmă din domeniul petrolier a montat gratuit 1,5 kilometri de separatori de sens în valoare de 160 de mii de euro. CNADNR nu a putut primi donaţia tot din cauza birocraţiei, aşa încât compania a fost nevoită să încheie un contract de sponsorizare cu primăria din Băneşti.