ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A refuzat să vândă flori, în florăria sa, pentru căsătoriile gay, și a fost sancționată. Dar solidaritatea oamenilor, care au răspândit povestea ei pe rețelele de socializare, a fost mult mai mare și puternică. Rezultatul a fost unul incredibil: florăreasa eroină a primit donații de 150.000 de dolari.

[P]  FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII - comanda online

Este cazul care a provocat un val imens de simpatie din partea americanilor care vor să apere libertatea religioasă. Iar personajul principal este Baronelle Stutzman, o florăreasă în vârstă de 70 de ani, dintr-un orășel de lângă Seattle, care s-a pus cu legea americană, refuzând să vândă flori pentru căsătoriile gay, spunând că nu dorește să-și încalce principiile religioase, relatează site-ul Lettera43.it

Este o chestiune de libertate, nu de bani”, a scris florăreasa, intr-o scrisoare adresată procurorului general. ”Desigur, nu mă bucur că îmi pot pierde activitatea și chiar aș putea acum să îmi risc și casa în care locuiesc. Dar libertatea de a-l onora pe Dumnezeu prin ceea ce fac este mai importantă”, a mărturisit Baronelle Stutzaman.

Justiția americană, care susține că toți clienții trebuie tratați la fel, nu a ținut cont de epistola bătrânei. Așa că un tribunal a condamnat-o la plata unei amenzi de câteva mii de dolari.

Imediat, cazul lui Baronelle a apărut pe rețelele de socializare, mii de americani exprimându-și solidaritatea cu cea care a îndrăznit să sfideze legea. În doar câteva zile, oamenii i-au donat bani, aproximativ 150.000 de dolari, pentru a o proteja și a-i oferi sprijinul de care acum are nevoie.

În ultimele zile, în SUA s-au reaprins polemicile pe tema libertății de religie, in condițiile în care oamenii care nu doresc să se conformeze unor legi privindu-i pe homosexuali sunt ostracizați și supuși sancțiunilor legale. Cazul care a generat aceste discuții aprinse este cel al unei pizzerii, care a anunțat că nu vrea să distribuie mâncare pentru mariajele gay.