ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea islamistă Abu Sayyaf ameninţă că va ucide doi ostatici germani deţinuţi în Filipine, dacă Guvernul de la Berlin nu va înceta să ofere susţinere coaliţiei occidentale, coordonată de SUA, împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Organizaţia Abu Sayyaf a decis afilierea la organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS), care a proclamat un "califat islamic" în regiuni din Siria şi Irak.

Într-o înregistrare video, organizaţia fundamentalistă filipineză a prezentat doi cetăţeni germani luaţi ostatici în aprilie, ameninţând că vor fi executaţi dacă Berlinul nu va plăti o răscumpărare de 5,6 milioane de dolari  şi nu va înceta să susţină coaliţia internaţională împotriva grupului terorist Stat Islamic, potrivit BBC News Online.

Germania a anunţat că "a auzit de aceste relatări de presă", precizând că nu va retrage susţinerea acordată coaliţiei împotriva grupului terorist Stat Islamic.