ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 1.000 de manifestanţi, care s-au adunat, duminică, în faţa administraţiei prezidenţiale din centrul Kievului, solicită întreruperea armistiţiului inoperant şi instituirea legii marţiale în regiunile Lugansk şi Doneţk (estul ţării), unde separatiştii controlează o parte din teritoriu, informează agenţia de presă Interfax, citată de Agerpres.

Batalioanele de voluntari Donbas, Dnepr, Aidar şi organizaţii pro-Maidan au cerut preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko suspendarea încetării focului şi instituirea legii marţiale în Est, la acest miting iniţiat de liderii batalioanelor de voluntari. Numeroşi protestatari au purtat cagule pe cap.
"În numele poporului ucrainean vă cerem să opriţi armistiţiul, să impuneţi legea marţială, să furnizaţi un număr suficient de arme pentru unităţile de voluntari şi să le permiteţi să pună în aplicare măsurile de eliminare a teroriştilor", se afirmă într-un apel dat publicităţii la miting.

Preşedintele Poroşenko a decis, vineri, prelungirea cu 72 de ore a armistiţiului provizoriu decretat de Kiev între trupele ucrainene şi rebeli. Aşa-numitele forţe de autoapărare din Doneţk şi Lugansk au promis să respecte încetarea focului până la 30 iunie.