ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar câteva zile după incidentul de pe aeroportul Vnukovo din Moscova, în care și-a pierdut viața șeful companiei petroliere franceze Total, o nouă coliziune minoră între un avion aparţinând companiei aeriene ruse Ural Airlines şi un vehicul de transport de bagaje a avut loc vineri pe aeroportul de la Ekaterinburg, în vestul Rusiei, relatează agenţia rusă de ştiri Tass.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Niciun pasager nu se afla la bordul avionului când a avut loc impactul şi nimeni nu a fost rănit, potrivit agenţiei.

"Serviciile tehnice ale aeroportului şi companiei au verificat aeronava. Nu au depistat avarii care să ameninţe securitatea zborului", a declarat Dmitri Tiuştin, directorul pentru comunicare al Aeroportului Kolţovo de la Ekaterinburg, al treilea oraş rusesc ca număr de populaţie.

Avionul a decolat către Moscova cu două ore întârziere, a precizat agenţia de presă.

Christophe de Margerie, preşedintele-director general al grupului petrolier francez Total, a decedat luni seara după o coliziune între avionul de tip Falcon la bordul căruia se afla şi un utilaj de deszăpezire, pe aeroportul moscovit Vnukovo, în care au mai murit doi piloţi şi o însoţitoare de bord.