ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 12:30: Pe pagina de Facebook a Fundației Mihai Neșu, fostul jucător al Stelei scrie:

„Azi noapte a murit și tata. Nu s-a sinucis așa cum s-a anunțat. S-a stins după o săptămână la terapie intensivă, chinuit fiind de insuficiență cardiacă, respiratorie și renală.
Dumnezeu să-l odihnească!
Mă bucur că m-am întors din Olanda și am putut fi lângă părinții mei în ultimele lor luni. Să-i mai supăr puțin cu obrăzniciile mele...
E un an foarte trist, dar ăsta-i cursul vieții și cu ajutorul lui Dumnezeu depășim toate momentele grele.
Multumesc tuturor pentru suport și celor din media care m-au căutat, să mă ierte, dar să mă înțeleagă ca nu vorbesc cu ei.
Mihai Neșu”

Tatăl fotbalist internaţional Mihai Neşu, medicul Mircea Neşu, a murit azi noapte, primele informaţii indicând că ar fi vorba despre o sinucidere.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Potrivit unor surse citate de Vocea Transilvaniei, dr. Mircea Neşu ar fi înghiţit medicamente, fiind găsit mort, în această dimineaţă, în locuinţa sa din Oradea.

Din păcate, aceasta nu a fost singura tragedie din viața lui Mihăiţă Neşu. În primăvara acestui an, mama fotbalistului a murit, femeia fiind diagnosticată cu cancer în urmă cu mai mulţi ani, iar boala a revenit pe fond de stres. Tragedia de atunci l-a determinat pe Neşu să se mute definitiv în România, alături de tatăl său.

Mircea Neșu (74 de ani) a venit la Cluj în anii ’60 ca student la Medicină și a rămas în istoria clubului de fotbal. El a câștigat Cupa României din 1965 cu Universitatea, fiind titular într-o echipă devenită legendă. Zeci de ani mai târziu, numele Neșu revine la “U” Cluj, odată cu cooptarea lui Mihăiță în staff-ul “șepcilor roșii”. Fostul internațional, imobilizat într-un scaun cu rotile după cumplita accidentare din 2011, se va ocupa de analiza video a meciurilor și antrenamentelor.

După retragere, Neșu a rămas în fotbal ca arbitru și, mai târziu, observator și oficial în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Tatăl său, doctorul Mircea Neșu, a fost devastat după episodul dramatic din viața fiului său, dar și după pierderea soției, în 2014.

„Tata e într-o mare depresie, ce să-ţi spun… Ieri a fost ziua lui. După ce a murit mama i-a fost şi mai greu, tot mai greu. Dar îl ajut, îl fac eu să treacă peste asta…”, a spus Mihai Neşu în urmă cu două săptămîni într-un interviu pentru LPF.ro.