ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va declanşa o anchetă în cazul unei profesoare de fizică de la o şcoală din Fălticeni care în timpul unei ore a luat o foarfecă şi i-a tuns bretonul unui elev de clasa a VI-a, verificările fiind declanşate în urma unei sesizări făcute de părinţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Mariana Drumea, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax că părintele unui elev din clasa a VI- a de la Şcoala "Ion Irimescu" din Fălticeni a depus, vineri, o sesizare la ISJ în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruş, director adjunct al unităţii, i-a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său, din cauză că ar fi fost prea lung.

Mariana Drumea a spus că în Regulamentul de ordine interioară al Şcolii "Ion Irimescu", aprobat în Comitetul de Părinţi, este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că părinţii susţin că băiatul s-ar fi tuns şi şi-ar fi scurtat bretonul, însă cu toate acestea profesoara ar fi acţionat în acel mod, reproşându-i în continuare copilului că are părul prea lung.

Potrivit sursei citate, inspectorul şcolar zonal va verifica, luni, aspectele reclamate de către părinţii copilului de clasa a VI-a, iar ”dacă se va constata că s-a produs o abatere din partea cadrului didactic va propune măsurile care se impun”.

"Şi în Statutul Cadrelor Didactice sunt menţionate sancţiuni care, în funcţie de gravitatea faptei, pot fi propuse de comisia care anchetează cazul", a spus Drumea.