ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sculptură cu chipul marelui poet Mihai Eminescu, aflată în orașul Onești, a fost inclusă, luna trecută, de site-ul demilked.com în topul celor mai spectaculoase 20 de statui din întreaga lume.

Site-ul american demilked.com a alcătuit un clasament al celor mai spectaculoase 20 de sculpturi din lume, iar pe
locul 16 se situează o lucrare care înfățișează chipul lui Mihai Eminescu, aflată în Onești.

Cu siguranță nu există oraș din lume în care să nu existe cel puțin o sculptură care, fie comemorează evenimente
istorice importante, fie ne ajută să ne amintim de oameni măreți care și-au pus într-un fel sau altul amprenta  asupra lumii, notează  sursa citată.

Unele dintre aceste sculpturi reușesc însă să se evidențieze și devin adevărate simboluri ale locațiilor în
care sunt amplasate.

In topul realizat de de cei de la demilked.com se află, pe primul loc ”Mustangs” de Robert Glen, din Las Colinas,Texas, SUA, pe al doilea se găsește ”Expansion” de Paige Bradley, din New York, SUA, iar pe trei ”The Monument Of

An Anonymous Passerby”, din Wroclaw, Polonia.

Următoarele cinci locuri sunt deținute de ”Salmon Sculpture”, din Portland, Oregon, SUA, ”People Of The Rive” de Chong Fah Cheong, din Singapore, ”The Shoes On The Danube Bank” din  Budapesta, Ungaria, ”The Knotted Gun”, Turtle Bay, New York, SUA și ”Break Through From Your Mold” de Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, SUA.

[gallery ids="55459"]

[gallery ids="55461"]

[gallery ids="55460"]

 

[gallery ids="55462"]

[gallery ids="55463"]

[gallery ids="55468"]

[gallery ids="55470"]

[gallery ids="55471"]