ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politica pe care o duce Rusia constituie unul dintre cele trei mari motive de îngrijorare pentru Statele Unite, alături de gruparea teroristă ISIS și Ebola, a afirmat președintele american Barack Obama, citat de agenția Ria Novosti.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Oamenii sunt în continuare îngrijorați. Și sunt îngrijorați din trei motive: unul, pe plan internațional, există o perioadă zbuciumată în Orientul Mijlociu. Criza Ebola... Situația din Ucraina și agresiunea Rusiei — acestea îi îngrijorează pe oameni. Există, deci, acest sentiment de incertitudine în străinătate”, a declarat Barack Obama.

Nu este prima dată când liderul de la Casa Albă face astfel de comentarii la adresa Rusiei, afirmațiile sale fiind aspru criticate de Moscova. Obama a mai comparat Rusia cu teroriștii și cu virusul Ebola și în discursul său din luna septembrie în cadrul Adunării Generale a ONU.

Ministerul rus de Externe a calificat atunci discursul lui Obama ca fiind „un set de clișee și lozinci”.

De data aceasta, nu s-a înregistrat nici o reacție de la Moscova.