ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama recunoaşte că Statele Unite au făcut lucruri contrare valorilor lor după atentatele din 11 septembrie şi a recunoscut că Washingtonul a torturat oameni.

"Noi am făcut multe lucruri juste, însă am torturat oameni", a recunoscut Obama în faţa presei, evocând o viitoare declasificare a unui raport parlamentar american asupra tehnicilor de interogare folosite de către CIA între 2002 şi 2006, în timpul mandatului lui George W. Bush.

În 2013, un studiul, efectuat de către Asociaţia Constitution Project, care critică în primul rând administraţia George W. Bush, a conchis că Statele Unite s-au angajat "incontestabil în practicarea torturii" după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, iar "oficiali de cel mai înalt rang din ţară poartă responsabilitatea acestui lucru".

Raportul de 577 de pagini, întocmit de o echipă de 11 persoane, acuza "oficiali de cel mai înalt rang din ţară - civili şi militari - că poartă o parte a responsabilităţii pentru că au autorizat şi contribuit la implementarea torturii".