ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial regional italian l-a criticat dur pe adolescentul român care a decedat după ce a provocat un grav accident în apropierea oraşului Brescia, declarând că nu îi pare rău deloc pentru moartea "unui român beat şi criminal".

Declaraţia a fost făcutăînainte ca și fetiţa de cinci ani rănită în accident, Greta, să moară la spital din cauza rănilor suferite, notează ziarul italian Corriere della Sera.
Un singur comentariu, poate răutăcios şi puţin neobişnuit pentru un politician: nu îmi pare rău deloc că acest român beat şi criminal a murit. Deci... o rugăciune pentru Greta şi pentru tatăl său", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism şi Siguranţă publică.

"Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capătul răbdării. Încă o dată, un străin s-a făcut remarcat printr-un act ruşinos, mergând beat cu maşina şi distrugând o familie. La Brescia s-a ajuns la căpătul răbdării, pentru că această provincie este pe primul loc în Italia din punctul de vedere al numărului de străini, pentru că acolo au venit sute de imigranţi", a adăugat oficialul regional italian.