ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În termeni militari, Serbia este o ţară neutră şi nu a întreprins niciun pas pentru a deveni membru NATO, a afirmat duminică ministrul de Externe de la Belgrad, Ivica Dačići, relatează site-ul Sputniknews.com.

O istorie sincera a poporului român - comanda online

Comentând pe marginea planului de parteneriat individual dintre Serbia şi NATO, oficialul de la Belgrad a declarat că ţara sa nu intenţionează să se alăture alianţei internaţionale, dar a menţionat că există un interes comun pentru menţinerea păcii în regiune, în colaborare cu structura nord-atlantică.

"Cooperarea dintre Serbia şi NATO are fundamente bine cunoscute, iar un contract de parteneriat pentru pace a fost semnat în mod mutual", a precizat Dačići, citat de presa de la Belgrad.

"Prin cooperarea cu NATO am primit garanţii că forţele de securitate din Kosovo nu vor putea intra, fără consimţământul prealabil al NATO, în Kosmetul de nord (regiunile Kosovo şi Metohija)", adaugă şeful diplomaţiei sârbe. El a precizat că scopul Serbiei este să construiască relaţii de parteneriat cu toată lumea, adăugând că Serbia îşi păstrează acelaşi statul de observator în cadrul Organizaţiei de Cooperare şi Securitate Colectivă.