ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Națională de Securitate a Medicamentului din Franța a confirmat marți că moartea a doi bebeluși, în 2012 și 2014, a fost cauzată de vaccinurile Rotarix și RotaTeq, destinate prevenirii gastroenteritei la nou născuți, informează site-ul ziarului leparisien.fr.

[P Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie

Decesul celor doi nou născuți, în 2012, respectiv 2014, a fost provocat de ocluzii intestinale legate de o invaginație (pătrunderea unui segment intestinal în segmentul imediat următor), conform presei franceze.

Rotarix și RotaTeq sunt autorizate în Europa din februarie, respectiv iunie, 2006. În Franța s-au înregistrat „508 notificări de efecte adverse medical confirmate”, a anunțat Agenția de Securitate a Medicamentului.

Printre observațiile grave s-au aflat 47 de cazuri de invaginații acute, survenite în interval de o lună de la vaccinare, dintre care cele două fatale.

Vaccinurile Rotarix (laboratoarele GlaxoSmithKline) și  RotaTeq (Sanofi Pasteur MSD), sunt prezente și în România, fiind prescrise începând cu vârsta de șase săptămâni.

Invaginația intestinală acută este un efect advers care, deși este considerat foarte rar (sub 1 caz la 10.000 de vaccinați), necesită, din cauza gravității sale, îngrijiri de la primele simptome: dureri abdominale, reprize de plâns repetate și neobișnuite al copil, vomismente, prezența sângelui în scaune, balonări abdominale și/sau febră mare, a explicat Agenția.