ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul comunei mureşene Band, Mircea Rus, cunoscut datorită formaţiei Mircea Rusu Band, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, fiind acuzat că a făcut acte false de peste 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Rus, primar al comunei Band, judeţul Mureş, a fost trimis în judecată, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de abuz în serviciu în formă continuată (7 acte materiale), uz de fals în formă continuată (7 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale).

Iată comunicatul DNA:

"În perioada 2009 – 2012, inculpatul Mircea Rus, în calitate de primar al comunei Band, județului Mureş şi ordonator principal de credite, ajutat de inculpatul Bartha Domokos, a acceptat documente neconforme cu realitatea (facturi fiscale, situații și centralizatoare de lucrări, rapoarte ale inculpatului Focșăneanu Ovidiu, diriginte de șantier, etc), în baza cărora a plătit nejustificat constructorului SC EXPERT INSTAL SRL Iaşi suma totală de 2.252.868 lei (reprezentând un folos nejustificat pentru această societate), pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la o investiţie de canalizare (stație de epurare ape uzate). De asemenea, cei doi inculpați au semnat personal la poziția beneficiar înscrisuri neconforme cu realitatea, întocmite de inculpata Pascal Nicoleta, în baza cărora s-au solicitat fonduri de la Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile pentru lucrări neexecutate ori bunuri nelivrate şi nepuse în operă la investiţia respectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpatul Berezoschi Valeriu a acceptat documente fictive (facturi fiscale, situații de lucrări etc.) de la diverse societăți comerciale subcontractante, care nu au furnizat efectiv bunurile sau nu au prestat toate lucrările facturate în cadrul investiției de canalizare, înscrisuri depuse ulterior spre decontare la Primăria comunei Band, județul Mureș. În continuare, pe baza acestor înscrisuri fictive, inculpatul Mircea Rus, în calitate de ordonator principal de credite, a vizat spre decontare facturile fiscale ce includ lucrările neexecutate sau bunurile nelivrate. În vederea recuperării prejudiciului, din oficiu, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Pascal Nicoleta, Berezovschi Valeriu și părții responsabile civilmente SC EXPERT INSTAL SRL”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.