ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REPRODUCEM ÎN CONTINUARE ȘI SUBSEMNĂM textului de revoltă și solidaritate al istoricul și preotului Remus Mircea Birtz, OBSS, OV, OHSG, Cercetător Științific la Institutul ”George Barițiu” al Filialei Academiei Române Cluj:

Statul contemporan românesc este un stat eșuat. A recunoscut-o chiar șeful acestuia, în prezent statul având o condiție inferioară vechilor colonii europene.

Nimic mai firesc pentru o clasă politică amorfă, larvară , pentru care condiția de slugă este maximul obiectiv social, psihic sau mental.

De câteva ore am citit câteva știri despre Domnul Vlad Țăranu (foto centru mai sus) din Baia-Mare, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu” din același oraș.

Întâmplător și orașul meu natal.

Acesta a adus la școală stickere cu inscripția „Basarabia este România”, textul circumscriind o hartă rezultată din unirea celor două țări.

Nici măcar harta României Mari (care includea și Tigheciul, Buceagul, Bucovina de Nord și Cadrilaterul).

Pentru acest fapt Domnului Vlad Țăranu i s-a scăzut nota la purtare și este obligat să urmeze ședințe de consult psihologic.

Orwell a rămas în urmă, manifestarea cretinismului autohton întrecând imaginația reputatului reporter și romancier britanic.

Domnul Vlad Țăranu nu a atentat ideatic la încălcarea suveranității naționale, nu a propagat sentimente de ură etnică sau confesională, nu a glorificat simboluri sau persoane istorice indezirabile.

Și-a exprimat un ideal - SFÂNT (n.n.) - , refacerea unității românești, ideal prea batjocorit din 1990 încoace.

Nici măcar nu și-a obligat colegii să îi achiziționeze stickerele, atrăgându-le atenția să nu le lipească prin clase sau pe băncile școlare.

Pentru ilustrarea faptelor citiți AICI articolul care reproduce cazul său.

Niște estropiați calificați drept „profesori” au considerat faptul de o gravitate fără precedent, impunând scăderea notei la purtare și urmarea de consult psihologic.

Aceiași estropiați probabil nu observă depravarea morală sau mirajul „substanțelor” din propria ogradă.

Fapta eroică a handicapaților moral a constat în anihilarea unui ideal al unui adolescent în care se puteau regăsi atâția alții. Poate chiar copiii subsemnatului.

Detest patriotismul de duzină, patriotismul „cu voie de la poliție”, patriotismul deontologilor fără vertebre și generații în spate.

Cel ce scrie are suficiente vertebre și generații (în familia lui existând 3 foști miniștri sau secretari de stat în Guvernele Regale Române, familiile antecesoare având conștiința de sine dinainte de Războaiele Napoleoniene) pentru a-și asuma o opinie îndrituită moral/social în ceeace privește patriotismul.

A anihila un ideal al unui tânăr prin asemenea procedee este un act incalificabil de poliție politică.

Act care, conform ziselor Evangheliei (și așa mai mult de un miliard de persoane își serbează acum Săptămâna Mare) (Mat. 18, 6) va atrage cu siguranță mânia Providenței asupra făptașilor, complicilor, ideatorilor lui.

Mă înclin înaintea Domnului Vlad Țăranu, fiind onorat că sunt concitadin cu Domnia sa, care face cinste generației lui.

Preot DDr. Remus Mircea Birtz, OBSS, OV, OHSG

Cercetător Științific la Institutul ”George Bariț” al Filialei Academiei Române Cluj

Redacția ActiveNews subsemnează

VIDEO - Un cântec de referință de la manifestarea de românism care avut loc la Monumentul ARIPI: