ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne spune că ” La Harvard am avut cam 60% sau 70% din fonduri susținute din burse. Este o bursă celebră, David Rubenstein se cheamă...”

Am dat și eu o căutare pe net după David Rubenstein și am găsit pe google:

”Cum s-a îmbogățit Rubinstein?

 Rubenstein s-a îmbogățit transformând Carlyle Group, un magazin de achiziții cu efect de pârghie pe care l-a co-fondat, într-una dintre cele mai mari firme de capital privat din lume.”

Mi-adusăi aminte că Carlyle Group parcă a fost prin spatele ”investitorilor partenerului strategic” care ne-au cam ”scăpat” de resursele naturale și mai dădui o căutare pe internet.

Și găsii un articol din 15.08.2023 (pe când Burduja era ministru). 

Ce zicea Burduja? 

”Ministrul Sebastian Burduja: Este foarte greu în energie să ataci și să rezolvi toate problemele deodată: să ai energie ieftină și să securizezi producția și aprovizionarea cu energie, dar să te și decuplezi de Rusia ca furnizor de energie, să faci tranziția către energie verde 100% și așa mai departe – este practic imposibil. Așadar avem nevoie de un plan: care sunt țintele noastre pentru tranziția energetică?

Oricum am pune problema, gazul natural va juca un rol foarte important în această tranziție. Va trebui în următorii câțiva ani, puțini, să înlocuim energia bazată pe producția de cărbune și să punem ceva în loc, ceva care să aibă un profil de producție similar, cu un rol de bază. Ne bazăm pe producția de gaze naturale din zăcămintele offshore: companiile OMV și Romgaz au luat decizia de a demara lucrările necesare pentru exploatarea zăcământului „Neptun Deep„ din Marea Neagră, începând cu ianuarie 2027 (o investiție de 4 miliarde de euro). Pe termen ceva mai lung vorbim de dezvoltarea de proiecte nucleare, capacități de producție SMR.

În concluzie, pe termen scurt avem nevoie de gazul natural pentru a face tranziția energetică. Vreau să precizez că decizia luată de OMV Petrom și Romgaz, faptul că o companie deținută de Grupul american Carlyle deja exploatează gaze în Marea Neagră, ne arată că se pot face investiții aici, în ciuda climatului tensionat creat de acțiunile Rusiei [sublinierea îmi aparține]. Mă refer aici atât la investitorii americani interesați de exploatarea de gaze naturale offshore, cât și de investițiile în fermele eoliene offshore.”


Or mai fi și alte articole. 

Ce să înțeleg? 

Că bursele astea la marile Universități nu rămân ”nerecompensate”?

Carlyle a dat, Carlyle a primit?