ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hai ca vad ca incep sa se mai schimbe lucrurile, incep sa mai si ceara cate ceva care are treaba cu legislatia:

”Astfel, fermierii și transportatorii ar solicita eliminarea CASS, eliminarea sistemului e-factura, eliminarea accizei la combustibili sau reducerea cu 50% a impozitului pe venit.”

CASS nu prea era in agricultura, dar l-a bagat Ciolacu prin legea pe care si-a asumat raspunderea in fata parlamentului, ca a cerut UE.

e-factura: dispare secretul comercial in Romania, dar prin aceeasi lege a bagat-o obligatoriu, ca tot de la UE, cu digitalizarea si aberatiile ca elimina frauda si evaziunea fiscala cu ea.


Eliminarea accizei la combustibili - nu prea inteleg solicitarea si la ce anume se refera.

Reducerea cu 50% a impozitului pe venit (nu pe profit), pare a fi vorba de micii agricultori, ceea ce ar fi ok.

Insa, cum prezinta presa lui peste stirea?
Ca solicitarile sunt nerezonabile, ca bla bla.

Deci daca nu ceri cum se stabilise politic, esti nerezonabil: https://www.stiripesurse.ro/strategie-ciudata-a-protestatarilor-au-mers-la-negocierile-de-la-finante-cu-solicitari-halucinante-surse_3198715.html

Vad ca mai iesira unii de la transportatori cu comunicat (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR)

Poate pana la un punct as fi inteles comunicatul. Insa, cand ajunsai la ”Cât privește aplicarea Ro-eTransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat, transportatorii membri ai confederației cred că propunerea poate fi implementată doar în măsura în care cadrul juridic european permite aceste excepții”, vazui ca astia nu prea au treaba cu transportatorii si nu prea stiu pe ce lume traiesc.

Ca sa inteleaga toata lumea: UE nu este Dumnezeu.


Avem Parlament national si Parlament european.

Avem legi nationale si legi europene.

Asa cum la nivel national, ne revoltam si protestam, daca o lege are impact negativ si cerem abrogarea, modificarea ei,

la fel este si la nivel european: are ”legea europeana” impact negativ ceri abrogarea/modificarea ei.

Unii care zic ca sunt Confederatie si teoretic ar trebui sa reprezinte interesele membrilor, cand ies si zic: daca zice UE pupam talpile si nu zicem nimic (eventual cerem bani) aia nu reprezinta pe nimeni, doar propriile interese.

(https://www.stiripesurse.ro/confederatia-transportatorilor-se-dezice-de-protest-scopul-cotar-nu-este-sa-dam-jos-guverne-sau-sa-punem-guverne-fara-implicarea-politicului-si-fara-anarhie_3198675.html)

Pentru adevaratii agricultori si transportatori: uitati-va bine prin legislatia nationala si europeana si vedeti ce are impact negativ asupra voastra, v-a bagat in groapa si va va baga si mai mult si cereti abrogarea normelor respective!

Daca ratati momentul asta, in cativa ani veti fi falimentari. Vor face agricultura si transport in Romania numai aia cu capital strain sau sagetile politicienilor. Ceilalți veti disparea de pe piata.


(Si mai aveti multe de cerut).