ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protest democratic! Dreptul la protest este un drept democratic!

Nu le dați motive să aplice nicio sancțiune si să vă facă vreun dosar penal!

Deci, ar fi mare păcat să pierdem ocazia să facem un protest real, democratic, cu revendicări reale, la cât efort a depus PSD&Co și cu atâția bani pe care i-au investit pentru manipularea în interes personal.

Dacă tot ne-au încălzit de protest, atunci să facem protest!

Să fie protest pe bune, real și democratic!

Ieșim, scandăm și cerem ce vrem!


Scriem pe toate rețelele sociale și site-urile ce vrem să facă și ce cerem!

Ne-am săturat de mimatul democrației în România!

Nu o mai spunem numai între noi, pe la colțuri, ieșim să o strigăm public!

Toți, din toate domeniile, le spunem tuturor celor 3 puteri în stat: Guvern, Parlament, instanțe judecătorești și Curții Constituționale a României!

Le spunem tuturor că ceea ce ei fac nu este democrație!

Prin legile și politicile pe care le implementează au anihilat democrația în România!

Prin simularea de justiție pe care o fac își bat joc de noi!

Prin aruncarea Constituției la coș, au distrus Statul Român, au distrus democrația și ne-au omorât drepturile și libertățile fundamentale!

Nu vrem altceva decât reinstaurarea democrației în România și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale în sensul lor real, nu cel pervertit în ultimii ani!

Așa că cerem toți, din toate domeniile, public și privat, abrogarea legilor și normelor din legi care nu au nicio treabă cu democrația, cu drepturile și libertățile fundamentale!

Agricultori: Cereți abrogarea legilor și refuzul implementării politicilor europene care vă fac rău și v-au băgat în groapă! Nu simularea de revendicări pe care au avut-o protejații din agricultura ai PSD&Co!

Transportatori: Cereți abrogarea legilor și refuzul implementării politicilor europene care vă fac rău și v-au băgat în groapă! Nu simularea de revendicări pe care au avut-o protejații din transporturi ai PSD&Co!

Profesori și învățători: Vreți să fiți într-adevăr profesori și să educați generațiile viitoare sau vreți să fiți simpli propăvăduitori de nou? Cereți abrogarea din legi a tuturor normelor care nu au nicio treabă cu învățământul și educația copiilor!

Părinți: Vreți ca ai voștri copii să primească educație la școală și să cunoștințe care să îi ajute în viață sau să fie îndoctrinați? Cereți abrogarea din legea învățământului a normelor care nu au treabă cu dreptul la învățătură!

Avocați: Vreți să fiți apărători sau pe post de citație? Cereți abrogarea normelor care numai cu dreptul la apărare nu au legătură și întărirea dreptului la apărare!

Judecători: Vreți să fiți judecători sau simpli executanți sub bocanc?

Procurori: Vreți să procurori și să reprezentați interesele generale ale societății, apărați ordinea de drept, drepturile și libertățile cetățenilor sau vreți să fiți simpli executanți sub bocanc?

Polițiști: Vreți să fiți apărători ai drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, să preveniți și să descoperiți infracțiuni sau vreți să fiți o simplă forță de represiune după cum vă dispun politicienii?

Toți bugetarii: Vreți să puneți umărul să se implementeze diverse strategii care vă lasă fără loc de muncă și fără niciun drept?

Cei din SRI și alte structuri, dacă vă mai aduceți aminte de jurământ și de patria a priori, liniștiți-i pe ăia ai voștri care trădează!

Tot ce vrem să vă spunem este că ne-am săturat! Vrem democrație și abrogarea tuturor normelor din legi care nu au nicio treabă cu Constituția României, democrația, drepturile și libertățile fundamentale!

Vrem securitate națională în România!

Articolul 1 din Legea nr. 51/1991: ”Prin securitatea națională a României se înțelege starea de legalitate, de echilibru și de stabilitate socială, economică și politică necesară existenței și dezvoltării statului național român ca stat suveran, unitar, independent și indivizibil, menținerii ordinii de drept, precum și a climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale ale cetățenilor, potrivit principiilor și normelor democratice statornicite prin Constituție.”

Daca am uitat alti cetateni, stiti si singuri cu ce nu sunteti de acord si ce sa cereti!

Democratia - varianta Romania 2024


Incepura niste proteste. Mergeau oamenii linistiti pe strada, pe unde aveau voie sa mearga in mod obisnuit.

Politia a baricadat drumurile sau a iesit cu pusca la vedere.

Acum ne spune Sindicatul Politiei ca in procedurile interne ale Politiei se prevede ca este interzisa oprirea masinilor prin baricarea drumurilor cu autospeciala sau motocicleta politiei.

Deci, politistii au incalcat legea (si nu ma refer la incalcarea procedurii, ci la savarsirea infractiunii de ”Împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, aia de care ii acuzara pe alti cetateni).

Unii cetateni iritati de politie si de obstacole, devenira ei recalcitranti si li se facura dosare penale.

”Presa libera”: ruleaza pe burtiere: valul de dosare penale, audieri pe banda rulanta, mandate emise de urgenta pentru saltarea instigatorilor.

Ce impact creeaza mesajele astea ale ”presei libere”: ca daca iesi la protest e posibil sa ”te salte”.

Cum a inceput protestul nici nu mai conteaza.

Important este ca toata lumea era linistita, voia numai sa ceara ceva.

De la un protest linistit a iesit o agitatie degeaba, generata conform comunicatului sindicatului politistilor pentru că niste politicieni in functie au pus presiune pe politisti ca să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice.

Democratia? Unde e democratia?

Nu ii inteleg pe unii politisti. Au fost atatea cazuri de notorietate cand unii ca ei care au facut ce le-a cerut politicul au fost demisi si s-au trezit cu dosare penale dupa aia.

 

Daca nici pana acum nu au inteles ca nu trebuie sa faca orice li se cere de politicieni, ca dupa aia raman si fara functie si sunt si fericitii castigatori ai unor dosare penale (ca de politicienii care le-au dat ordin nu s-a luat nimeni) este vai de capul lor.

Ca sa terminăm cu toata nebunia în care se află România și implementarea oricăror strategii ale altora (UE, NATO, ONU, etc etc etc) cred că este cazul să introducem în Codul penal român infracțiunea de înaltă trădare pentru nerespectarea supremației Constituție, care să sune ceva de genul:

La art. 398 Cod penal se introduce un nou alineat, alin. (2) cu urmatorul continut:

”(2) Fapta săvârșită de un senator, deputat, ministru, prim-ministru, europarlamentar, judecător al Curții Constituționale, judecător sau procuror, Președintele României prin care ignoră dispozițiile art. 1 alin. (5) din Constituția României privind supremația Constituției României constituie infracțiunea de înaltă trădare și se pedepseste cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Asa cred ca i-am linisti pe multi si nu ar mai implementa orice li se traseaza si nici nu si-ar mai gasi scuza ca asa au decis altii.

Niciodata poporul roman nu a fost de acord cu renuntarea a suprematia Constitutiei Romaniei.

Niciodata poporul roman nu a votat la vreun referendum renuntarea la suprematia Constitutiei Romaniei, indiferent la ce organizatii europene sau internationale a aderat Romania.

Cred ca pentru asta ar trebui sa iesim toti in strada si sa nu plecam pana cand o astfel de infractiune nu este introdusa in Codul penal prin lege adoptata de Parlament in procedura de urgenta.

Initiativa legislativa este foarte simplu de facut; un parlamentar isi insuseste proiectul de lege si il initiaza, depunandu-l in Parlament (gasim unul imediat, daca vrem sa sustinem asta si sa cerem cat mai multi asta). Nu initierea proiectului de lege este problema, ci votarea lui de Parlament. Iar ca sa il voteze, trebuie sa cerem multi, foarte multi. Insa, cum e an electoral, nu cred ca s-ar risca sa nu voteze proiectul de lege.