ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Priviți în poză ce entități aveau, anul trecut, acreditarea pentru serviciul de certificare a semnăturii electronice: trei firme (seku, fără îndoială), STS și o … unitate militară… acum, în 2024, mai au acreditare o firmă și acea unitate militară.
 
Ar putea fi o imagine cu blueprint și text care spune „Nr. Crt. FURNIZORI ACREDITAT DE SERVICII DE CERTIFICARE PENTRU SEMNA TURA ELECTRONICĂ Furnizor 1 2 3 Data la care expiră acreditarea 5 S.C. Digisign S.A. S.C. Certsign S.A. S.C. Alfatrust Certification S.A UM 0296 BucureÈti Serviciul de elecomunicații Speciale 28.11.2023 31.08.2023 03.01.2027 16.01.2026 29.07.2023”
 
Aceste două entități vor avea monopol pe o piață care înseamnă 1,8 milioane de întreprinderi și 600 de mii de persoane/familii care realizează venituri din activități independente.
 
Toți trebuie să dețină semnătură electronică, pentru că toți trebuie să emită e-factură. Iar asta nu doar costă bani, costă și extrem de mult și enervant timp pierdut cu birocrația obținerii hârtiilor și aplicațiilor. Plus coordonarea cu contabilitatea și cu partenerii de afaceri.

Cu sistemul e-factură, joaca se transformă în spionaj oficial al comerțului. Pe față. Nu doar că tot (ne)secretul comercial va trece prin bazele de date ciuruite ale fiscului și ale băncilor, dar tot comerțul și toate activitățile independente vor fi sub controlul și supravegherea STS. Care, precum vedeți, e și în conflict de interese, pentru că face bani din certificarea semnăturii electronice.

Notă esențială pentru creduli: astfel, se crează nu un monopol, ci ceva mult mai rău - un frumos efect TINA (there is no alternative), o colivie digitală care va jugula libertatea comerțului și va face ca zborul în afara coliviei să fie considerat o boală; precum știți, zădărnicirea combaterii bolilor…