ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din ciclul „Lupul moralist revine”:    

„Hristos nu ne îndeamnă la complicitate cu răul, la contorsionism moral, la vânare de vânt și de premii sau la infatuare, ci la smerenie și la dobândirea 'ochilor de văzut' adevărul, binele și dreptatea, pe care apoi să le slujim și mărturisim” (Vasile Bănescu cu referire la deplasarea la Moscova a lui Ciprian Mega).

Cât de frumos sună când nu e vorba despre tine, premiat luna trecută la Arad pe scenă de reprezentantul unui partid politic, aflat la putere, care a mai și fost cercetat și monitorizat de SRI în Dosarul Corupției din Vămi (rictusurile în foto mai sus). Acum nu mai e o problemă corupția, dacă e la Arad și nu e semnalată de Recorder...

„Decoratorul” lui Bănescu de la Patriarhiei e „celebru” și pentru declarația sa cinică „asta e, unii se mai spânzură”, după ce un polițist de frontieră s-a sinucis din cauza datoriilor. Asta e, zicem și noi, „unii se mai decorează” (sic)...

Dar când ai luat decizia de a lua premiul nu te-ai gândit că poate faci o promovare mascată (eminamente necinstită) în pre-campania electorală?

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române nu ar trebui să încalce principiul neutralității și al imparțialității funcției sale, cum a făcut la Arad pentru PNL și cum va face în curând la Iași, la tentativa pe bani („VIP”-uri 53,57 lei, plebei 32,14 lei) de reabilitare a fostului secretar PCR și ministru FSN Andrei Pleșu, siamezul propagandistului USR Gabriel Liiceanu.

Ce să mai zicem de premiul recent de la Gala Capital „Top 300 cei mai bogați români” sau cel încasat de Bănescu de la site-ul Radar TV... E drept, cuvintele cheie se cam potrivesc - BOR - Top 300 bogați - Radar... (articolul continuă după foto):

 

În schimb "premiantul” de la Arad îl muștruluiește cu nuiaua prolixă a renumitei sale exprimări (de care chiar ne era dor) tocmai pe cel care, după chip și asemănare bănesciană, și-a încercat - cam fără succes - norocul regizoral la Moscova și, de-acum, la Clubul Gold.

Iată unde (con)duc liberalismul (anarhiei și al neascultării), cultura (dublei măsuri) și bunul simț (iluminist/anticlerical) pe care le-a promovat cu sârg (în tandem cu alți bonjuriști reciclați ai sorții bisericești, ținuți din milă, ce-și fac veacul prin bălțile Dâmboviței: moș-studentul ceceist Răzvan Bucuroiu, rebelul „Keep Walking” de serviciu Radu Preda, et alii) stimabilul purtător de cuvânt (rămas din februarie fără portofoliu) de pe Colina Bucuriei.

Cum e să te lupți cu propriile clone? BENE MERENTI!

PS: Un alt exemplu din aceeași serie mai jos: Bănescu și-a sposorizat pe Facebook o postare în care critică... „goana după like-uri”. O tempora, o mores...