ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragi parinti, aveti grija cu ce si cu cine va jucati, voi si copiii vostri!

Anton Szandor LaVey, creatorul Bisericii Satanice a declarat că „Două mari sărbători principale sunt celebrate de Biserica Satanică Mondiala: Halloween-ul Noapte Valpurgiilor.”.

Cât despre practicile obișnuite din noaptea de Halloween, iată ce declara un cunoscut cercetător al curentului New Age, Texe Marrs: „Cercetările noastre confirmă faptul că în această noapte păgână a Halloween-ului are loc sabatul vrăjitoarelor, în care se bea, se dansează, se spun blesteme și vrăji, se organizează orgii sexuale, se oferă sacrificii animale și umane".

Creșterea nivelului de violență comportamentală în timpul Halloween-ului în țările în care acesta are vechi tradiții a devenit o evidență, „distracția" asociindu-se cu fapte penale, consum de alcool și droguri, distrugeri de bunuri sau accidente grave. 

Motivele principale pentru care parintii români le permit copiilor lor sa participe la aceasta pseudo-sarbatoare macabra si morbida, de sorginte păgână , oculta si satanica, sunt, (fara a se limita la acestea): unii chiar dau in mintea copiilor, altii vor neaparat sa fie si ei in trend si se prostesc, altii vor sa le faca pe plac copiilor, cu orice pret. Desigur, e foarte logic si sanatos sa te iei dupa "ala micu", ca daca ii place lui si vrea, e clar ca e ceva bun si sanatos pentru el, nu? 

Desigur, sa ai discernamant si fermitate ca parinte nu e usor, inseamna sa te lupti cu naivitatea si cu ignoranta proprie, sa nu te lasi prostit si dus de val de propaganda inselatoare. Da, e mult mai usor sa te bazezi pe dorintele copiilor, si sa ii incurajezi si sa participi alaturi de ei la niste manifestari aparent inocente si distractive, dar care includ simboluri  si fac trimitere la practici oculte, pe care nu le intelegi, dar care oricum au putere si efect negativ, si nu sunt de joaca pentru nimeni. 

Nicolae Steinhardt, parafrazandu-l pe scriitorul francez Charles Baudelaire, avertiza in Jurnalul Fericirii ca "cea mai mare reusita a diavolului in secolul 20 a fost sa ne convinga ca el nu exista". Pentru ca nu te poti feri de ceva ce nu exista, nu? Si asa, usor, usor, mai in joaca, accepti lucruri malefice, pe care in mod normal ar trebui sa le respingi, atat pentru tine ca adult, dar mai ales pentru copiii tai.

Cu toata propaganda agresiva care cauta sa ne bage pe gat acest Halloween, parerea mea este ca, in calitate de parinti, trebuie sa avem mare grija ce seminte, imagini si simboluri plantam in mintea si in inima copiilor nostri, pentru ca acestea vor da candva roade, mai devreme sau mai tarziu. Si nu ar strica mai putina ignoranta si spirit de turma, si mai multa informare corecta si discernamant.

Nota: fotografiile sunt de la manifestarile "cultural-educative" organizate de Primaria Sectorului 6 in zona Lacului Morii. Trist.