ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Dungaciu, fostul director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” (ISPRI), de care Academia Română a scăpat de puțin timp, cum ar fi cam-aproximativ-exact la momentul potrivit, este suspect pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, potrivit unor surse Presshub apropiate dosarului DNA, citate de G4Media.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada în care deținea funcția de director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu”, Dan Dungaciu a semnat un contract de împrumut de folosință în data de 07.06.2017, și ulterior, alte două acte adiționale, cu Asociația „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS)” în calitate de comodatar, prin care au fost date spre folosință, cu titlu gratuit și fără organizarea unor licitații publice, două spații situate în sediul instituției ISPRI. Acest institut aparține Academiei Române.

Pentru perioada în care a fost derulat acest contract de comodat (noiembrie 2017-noiembrie 2022), paguba materială estimată institutului ISPRI ar fi în cuantum de 101.607 lei, reprezentând echivalentul chiriei care nu a fost percepută de instituția publică unei persoane juridice cu drept privat (asociație), în speță LARICS.

Cei care au semnalat neregulile sunt inspectorii Curții de Conturi. Surse apropiate Academiei Române afirmă însă că acest „mizilic” de 100.000 de lei a fost descoperit la timpul potrivit de cine trebuie.

În perioada în care Dan Dungaciu a deținut funcția de director ISPRI, „laboratorul” LARICS era prezentat pe site-ul instituției drept un departament distinct care aparține institulului.

În fapt, „Laboratorul de analiză a războiului informațional” avea statut de asociație, persoană juridică de drept privat, de interes general, non-profit, neguvernamentală, înființață în anul 2017 de către Dan Dungaciu și alți patru asociați, care căpușa Institutul și Academia Română, după cum informează Presshub, care a cerut și date suplimentare de la DNA.

„Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică a făcut parteneriat cu SNSPA în pandemie ca să țină liste negre cu site-urile și personalitățile conspiraționiste”, amintește pagina Reacțiunea într-un articol republicat de ActiveNews azi.

Dan Dungaciu, premiatul Masoneriei, a levitat în toată această perioadă între ISPRI, LARICS, Fundația lui Sergiu Celac FUMN și, mai nou, clona Clubului de la Roma la București, târându-l pe el cel puțin prin trei dintre aceste paravane și pe un oarecare Nicolae Țîbrigan, prezentat anul trecut, de Europa Liberă și același Presshub, într-o analiză de „demascare” a partidului AUR, drept „expert în dezinformare la Institutul pentru Relații Internaționale al Academiei Române, Ion. I. C. Brătianu”.

Potrivit surselor din mediile „Basarabia e România” și ale Asociației 21 Decembrie, Nicolae Țîbrigan, cetățean „moldovean”, a fost suspectat de foști apropiați, încă de când era membru al Ligii Studenților Basarabeni din București, ca fiind colaborator al SIS  - Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova desprins din filiala locală a KGB. Când notăm acest fapt istoric vrem să vă gândiți la cât de mult este asociat și astăzi SRI - Serviciul Român de Informații cu fosta Securitate și sistemul relaționar securist și să vă imaginați cam care ar putea fi situația unui serviciu special la Chișinău, sub succesiunea de guvernări comuniste și filoruse de până acum.

Ca subaltern al lui Dan Dungaciu, în perioada pandemiei, cetățeanul Republicii Moldova Nicolae Țîbrigan a produs mai multe materiale defăimătoare la adresa ActiveNews și a personalităților care contraziceau propaganda oficială, astăzi dovedită și unanim acceptată ca mincinoasă, fapt confirmat inclusiv prin coada formată de lideri ai USR și PNL pe treptele de la DNA.

Spre exemplu, în baza unui parteneriat cu Adevărul, publicația unui alt penal DNA, Cristian Burci, LARICS a reprodus un astfel de material mincinos în paginile fostei Scînteia, în care era pus la zid reputatul profesor doctor și luptător pentru libertate Sucharit Bkakdi, incriminat pentru „fake news” alături de revoluționarul anti-covidist Marius Mioc dar și de ActiveNews. După ce 12 experți cunoscuți la nivel internațional s-au exprimat împotriva isteriei în cazul Covid 19, între care și Dr. Sucharit Bkakdi (Germania), celebrul anonim de Vărvăreuca a produs o „analiză” initulată pompos-plagiatoristic „Stop fals coronavirus! Cei „12 apostoli" ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România”. Cităm un pasaj:

„Tot pe 27 martie, deja cunoscutul ActiveNews.ro pentru dezinformările împrăștiate pe social-media preia și traduce materialul dezinformator despre coronavirus de pe offGuardian, folosind și interviul lui Bhakdi tradus de Mioc pe YouTube. De aici, ștafeta e preluată și de alte surse din „ecosistemul mass-media alternative”. Acestea amplifică, intenționat sau nu, narațiunea propagandistică lansată de Kremlin în spațiul digital de limbă română. (...)”

În prezent, neobositul Marius Mioc se judecă pentru adevăr în acest caz, următorul termen al procesului urmând să se desfășoare chiar mâine, miercuri, 13 decembrie 2023. Marius Mioc a deschis o acțiune în justiție împotriva lui Nicolae Țîbrigan și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I. C. Brătianu” al Academiei Române, care încearcă să se spele pe mâini, pretextând că LARICS nu i-ar aparține, deși atât pe site-ul Institutului Academiei Române cât și la toate manifestările oficiale cele două unități apăreau îngemănate, ca și prin statutul aghiotantului lui Dungaciu, prezentat ca angajat și la ISPRI și la LARICS dar și la FUMN - Fundația Universitară a Mării Negre, nod rețelar care, potrivit unor surse din serviciile speciale românești, ar reprezenta de fapt un „hub” pentru colaboratori ai serviciile secrete rusești.

În acest sens amintim și punerea la punct făcut de istoricul și diplomatul Nicolae Gribincea, care, în urma unui sondaj controversat realizat sub egida FUMN și plasat fraudulos sub cupola Academiei Române, la fel ca în cazul LARCIS, a precizat că „FUMN a fost în postura de «idiot util» al imperialismului rusesc”, promovând „teoria rusească despre «poporul transnistrean» la București”, precum, „în anii 60-70 ai secolului trecut, unele ONG-uri promovau teoria „omului sovietic” prin capitalele occidentale”. Detaliile sunt cunoscute de specialiști.

Este de menționat și cum în timpul campaniei electorale de peste Prut din 2021, Pagina de Facebook a ISPRI - Institutul Academiei Române condus de Dan Dungaciu s-a modificat pentru politicianul rus Renato Usatîi înainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Profesorul Universitar Dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, la rândul lui pus la zid de șleahta cercetatului de DNA Dan Dungaciu, avea să afirme despre acest atac mizer, între altele:

„Am ezitat mult și nu știam dacă să răspund sau nu unui atac nedrept al unei persoane/ personaj pe nume Nicolae Țibrigan (LARICS-ISPRI-FUMN-ACADEMIA ROMÂNĂ - n.n.). M-am gândit că, dacă răspund, îl aduc în atenția publică și nu fac altceva decât să îl promovez. Am ieșit din această espectativă în momentul în care am recitit articolul său și am văzut că îl numește pe Sucharit Bhakdi un "obscur profesor” , "așa-zis specialist” și îl consideră un "idiot util”. Nu voi intra în polemică, utilizând limbajul personajului. Dar vă voi prezenta în paralel statutul profesional al celor doi și veți trage singuri concluziile.” Continuarea AICI.

În alte „analize” emise de creația securistică a lui Dungaciu și a acoliților lui, prin care se urmărea de fapt crearea de LISTE NEGRE cu vocile independente care trebuie eliminate din spațiul public, se afirmă, de exemplu, într-un clasic și searbăd limbaj de Scânteia bolșevică, următoarele:

„În acest articol am ales să prezint 3 știri, a căror sursă principală este site-ul www.activenews.ro, un site ce poate să fie considerată o platformă pentru răspândirea dezinformării și propagandei. Deși articolele prezente pe site sunt menite pentru o campanie împotriva vaccinului și a măsurilor luate pentru diminuarea răspândirii indivizilor cu virusul COVID-19, articolele prezente pot fi depistate ca fiind articole de dezinformare și propagandistice prin verificarea informațiilor din surse avizate.”

Sunt oferiți oprobiului public, ca „vectori ai dezinformării”, avocatul Gheorghe Piperea și publicistul Iulian Capsali, autori-colaboratori ai ActiveNews. Redăm un pasaj, aflat sub semnătura unei oarecare Porumboiu Denisa-Dumitra:

„Gheorghe Pipera este profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, avocat.

Un articol de pe site-ul activenews.ro, scris de avocatul și profesorul Gheorghe Piperea, relatează că: ,,În timp ce astfel de reacții adverse sunt oficial raportate, iar efecte așteptate sunt aproape de zero în raport de valul V, confortabil instalat în Vestul bogat și ultra    –   "imunizat”      al         Europei,          noua tulpină/variantă/agent patogen fiind complet insensibil la marile seruri experimentale, peste tot în Europa, birocrații și politicienii impun înțeparea cu aceleași inutile și nocive seruri, ca "singura soluție” contra plandemiei. ‘’. Datele menționate de Gheorghe Piperea au fost folosite pentru dezinformare, așa cum relatează și science.org: ,,A fost o declarație înșelătoare. Raportarea unui deces către VAERS nu indică nimic despre ceea ce l-a cauzat, iar investigațiile ulterioare ale Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) nu au găsit niciun indiciu că decesele au fost cauzate de vaccinurile COVID-19…’’.

Eficiența vaccinurilor este una foarte eficientă, arată un studiu realizat de cercetătorii francezi, france24.com a relatat într-un articol că: ,,Vaccinarea este extrem de eficientă în prevenirea cazurilor severe de Covid-19, chiar și împotriva variantei Delta, a arătat un studiu vast din Franța. Cercetarea publicată luni — axată pe prevenirea Covid -ului sever și a decesului, nu a infecției — a analizat 22 de milioane de persoane de peste 50 de ani și a constatat că cei care au primit lovituri aveau cu 90% mai puține șanse de a fi spitalizați sau de a muri. Rezultatele confirmă observațiile din SUA , Marea Britanie și Israel, dar cercetătorii spun că este cel mai mare studiu de acest gen de până acum.’’.

Articolul activenews.ro prezintă discursul anti-vacciniștilor, ce diseminează dezinformare, iar acest fapt are ca efect panicarea indivizilor prin informații false.”

Brrrr.

Nu mai intrăm în alte detalii. Este cât se poate de interesant de observat, ca o curiozitate, că coada la DNA se lungește acum exact cu cei care ne-au incriminat pe noi și au terorizat populația cu reala propagandă și dezinformare exact cu scopul de „a panica indivizii prin informații false” care să ducă turma la vaccinare cu seruri exerimentale care au efect advers inclusiv moartea și care trebuiau consumate în număr de milioane și milioane.

Nu în ultimul rând, este de observat Sindromul Stockholm de care suferă unele publicații și institute pretins conservatoare, inclusiv din zona AUR, care continuă să-l publice ca pe o mare stea, aproximativ roșie, pe proaspăt suspectul DNA Dan Dungaciu, exact cel care a coordonat operațiunile de defăimare a lor. Desigur, pe lângă sistemul relaționar de tip securistic care guvernează sau infiltrează mediile politice și de presă nu putem neglija niciodată incomensurabila prostie umană.