ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși s-a angajat să o sprijine „atâta timp cât va fi nevoie”, administrația Biden lasă din brațe Ucraina pentru a acorda prioritate intereselor Israelului.

Revista americană Politico – apropiată de Casa Albă - a publicat pe 27 decembrie un articol foarte interesant, cu titlul: „Administrația Biden își schimbă pe tăcute strategia în Ucraina”.

Iată câteva pasaje:

În timp ce ajutorul american și european pentru Ucraina este serios amenințat, pe tăcute atenția de la sprijinirea obiectivului unei victorii totale a Ucrainei împotriva Rusiei către ameliorarea poziției sale, în vederea unei eventuale negocieri care să pună capăt războiului, conform unui oficial din cadrul administrației Biden și al diplomat european care lucrează la Washington.

O asemenea negociere va însemna foarte probabil cedarea către Rusia de teritorii ucrainene.

În mod public, Casa Albă și Pentagonul insistă că nu există nici o schimbare oficială în politica administrației – că va sprijini în continuare obiectivul Ucrainei de a forța armata rusă să părăsească în totalitate țara.

Însă, cu reprezentanții ucraineni, oficialii americani și europeni discută în prezent despre o redesfășurare a forțelor Kievului - foarte departe de contraofensiva eșuată a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski – pe poziții defensive mai puternice în fața forțelor ruse din Est...

Oficialul din cadrul administrației (Biden) a declarat săptămâna aceasta revistei Politico că o mare parte din această reorientare strategică spre defensivă urmărește să consolideze poziția Ucrainei în negocierile viitoare.

„A fost teoria noastră încă de la început: singurul mod prin care acest război se poate termina este negocierea”, a declarat oficialul, un purtător de cuvânt al Casei Albe care a cerut să i se păstreze anonimatul, deoarece nu avea permisiunea de a se exprima oficial.

În timp ce robinetul pentru Ucraina a fost practic închis, Israelul este inundat de arme americane.

După 7 octombrie, Statele Unite au livrat peste 10.000 de tone de arme Israelului.

Două sute patruzeci și patru de avioane cargo americane și douăzeci de nave au livrat peste 10.000 de tone de echipament militar Israelului după 7 octombrie, a relatat luni Canalul 12 israelian.

La rândul său, Washington Post scria pe 9 decembrie că, până la acea dată, Israelul lansase peste Fâșia Gaza mai bine de 22.000 de bombe furnizate de SUA... 

Mai mult, armata americană a promis că îi va da Israelului singurele două sisteme de apărare antiaeriană Iron Dome, pe care Zelenski i le-a cerut fără succes lui Biden încă de la începutul războiului din Ucraina.

Interesant este că, deși popularitatea lui Joe Biden este la pământ și anul viitor au loc alegeri, administrația sa acționează împotriva opiniei publice americane.

Sondajele de opinie indică faptul că americanii sprijină mai degrabă ideea de a trimite arme Ucrainei decât Israelului.

Establishmentul l-a scos de la Casa Albă pe Trump ca pe o măsea stricată pentru că a pus interesele Americii înainte de orice.

America First era de neconceput. Pentru că punea în umbră pricipiul Israel First.

Într-o declarație făcută în 2018, Nanci Pelosi afirma:

„Dacă s-ar prăbuși Capitoliul, singurul lucru care ar rămâne neclintit ar fi sprijinul Congresului pentru Israel.”