ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


STAREA NAȚIUNII

România a plătit 2 miliarde de euro pentru serul eficient și sigur, pregătim 6,5 miliarde de dolari pentru 48 de avioane F35 după ce am cheltuit 1 miliard pentru o escadrilă de F16 vechi de 40 de ani. Cumpărăm două submarine franceze pentru circa 2 miliarde de euro, dăruim multe miliarde pentru subvenționarea firmelor din energie (OMV, în special) și multe miliarde Ucrainei, țară ostilă elementului românesc; plătim bani de la buget pentru mizerii propagandistice despre Sfântul Ardealului - Arsenie Boca, dar de gaura de la buget și în general, de tot dezastrul național este vinovată "corupția" din BOR și faptul că la pangare, precum și în piețe, nu se dă bon fiscal pentru lumânări și legătura de leuștean.

Datoria publică a României a fost de 712 mld. lei în a­pri­lie 2023, dublă față de cât era la final de 2019, mai ales din cauza guvernelor Orban și a criminalului economic Cîțu, căruia damnarea memoriei nu i-ar fi suficientă pentru distrugerea financiar-economică a țării. Sper ca PNL-ul să se ducă în neființă la alegeri.

Avem cei mai mulți agenți ai serviciilor secrete raportat la numărul de locuitori și cele mai mari bugete din tot NATO. Practic, economia și politicul sunt în mâna juntei securiste care conduce Țara și care protejează interesele marilor corporații, veghează la distrugerea firmelor pe care nu le controlează și implicit a capitalului autohton.

Rețelele de trafic de droguri și de carne vie, care fac enorm de mulți bani cu prețul nenorocirii tinerilor și a fetelor răpite și trimise cu forța afară, la produs, proliferează cu sprijin din poliție, procuratură și, evident, servicii.

Plandemia a nenorocit economic România, iar soluția noului PSD - Ciolacu este mărirea TVA-ului la produsele tradiționale românești, la prăjituri și la apartamentele pentru tineri.

Cam așa arată prioritățile guvernanților și a celor care-i manevrează, în acest moment.