ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stiați că Ungaria îl susține pe Klaus Iohannis la șefia NATO și SUA nu? Ce spun despre asta unii susținători "suveraniști" din România ai lui Viktor Orban? Au rămas de-a dreptul muți, "liderul suveranist" de la Budapesta lăsându-i practic fără glas într-un șah-mat năucitor. 

Nu au fost însă muți, ci foarte vocali împotriva cui? Împotriva românilor care au venit în fața lui Orban Viktor cu steaguri tricolore românești și cu ,,Ceva este etern: Transilvania pământ românesc!" În același context, acum ne dăm si mai bine seama de ce Viktor Orban și Peter Szijjarto (ministrul de externe al Ungariei) nu pot fi "deranjați" în România. Acum deslușim cumva logica reacției în forță a jandarmeriei împotriva noastră atât la Băile Tușnad cât și la Sfântu-Gheorghe, ordinele în acest sens fiind extrem de clare.

Viktor Orban s-a aflat acum câteva zile în vizită oficială (ia uite că se poate!) în România pentru a negocia  prietenește susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la funcția cea mai înaltă în NATO, fapt întărit și de declaratiile ministrului de externe al Ungariei, facute chiar de 15 martie, ziua maghiarilor, la Sfântu-Gheorghe, cand jandarmii ne-au luat pe sus pentru a ne duce la secție: ''Nominalizarea președintelui român, Klaus Iohannis, a creat o nouă situație. Ne bucurăm să vedem un candidat din Europa Centrală''. ,,Nicio țară membră din Europa Centrală și de Est nu a delegat un secretar general la NATO în întreaga sa istorie, prin urmare ar fi timpul, având în vedere în special faptul că principala provocare de securitate vine din această direcție''. Pentru ca lucrurile să fie si mai clare, același ministru, se pronunță ferm împotriva principalului concurent al lui Iohannis: ,,Astfel, Mark Rutte nu se poate baza pe sprijinul Ungariei”. 

Păi cum puteam noi, niște "amărâți" de români să-i deranjăm în acest context pe grofii de la Budapesta? Mă mir că nu am fost opriți la "granița" cu Harghita-Covasna și ne-au lăsat să ajungem la Sfântu-Gheorghe sau la Băile Tușnad...probabil trebuia să încasăm ca învățătură de minte niște amenzi (în naivitatea mea maximă le-am si contestat) și Dan Grăjdeanu să se aleagă cu două vertebre rupte de către jandarmi. 

Acum, întreb din nou, retoric, cum se raportează la acest aspect suveraniștii din România "gen", Piperea (ăsta zicea că se înscrie în tabara de vara de la Băile Tușnad să poată da mâna cu Orban), Lasca etc. care ne-au condamnat pentru prezenta noastră la Băile Tușnad, luându-i apărarea cu mult elan premierului Ungariei (inclusiv după ce acesta ne-a jignit, comparându-ne cu drogații din Budapesta), spunându-ne că trebuia să-l aplaudam, că nu înțelegem care-i treaba cu geopolitica, că Viktor Orban este egida suveranismului și prietenul etern al României, doar că noi nu ne dăm seama!
 
Dar unde e Sosoacă care ne înfiera că-i provocam la Valea Uzului pe unguri, trimițându-i lui Viktor Orban bezele de dragoste...lui Viktor Orban care a comasat toate vaxxinurike in Ungaria pe perioada plandemiei. De ce sunt toți aceștia muți acum, de ce niciun lider de partid "suveranist" nu s-a arătat cel puțin mirat de comasarea Orban-Iohannis? Nu vor să deranjeze? Pe cine?