ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. Nu vreau să fiu simpatic și să scriu călduț nici măcar în primul text al anului. Știre din presa internațională: „15 miliardari (inclusiv Elon și Zuck) și-au construit sau și-au cumpărat buncăre. Alți 500 doresc să închirieze buncăre.” Stați liniștiți, că nu vrea nimeni depopularea planetei, asta-i Teoria Conspirației! Cu lozinca „Teoria Conspirației” ne-am apărat și de Covid. În 2021, cei care au cumpărat vaccinurile (de un miliard, nu m-ar mira să-i prindă și pe ei apocalipsa în buncăre) s-au vaccinat ostentativ. La televizor. Ar trebui să tragă și acum câte un booster meseriaș în prime time. Dacă tot am pierdut un miliard și nu îi anchetează nimeni, măcar să ne distrăm. E ca în povestea pe care a spus-o un ticălos din secolul XX. O minciună rostită o dată e o minciună. O minciună rostită de 1000 de ori e o minciună. O minciună rostită de 100.000 de ori e o minciună. O minciună rostită de un milion de ori devine un adevăr. Dacă un om fură un euro, 100.000 de euro sau 10 milioane de euro se duce la pușcărie. Dacă păgubește țara cu un miliard de euro e respectat pe plan extern și are impunitate în România. Deviza parțial eclozaților din partidul trotinetist este „nu suntem în stare de nimic, dar suntem în stare de orice.”

2. În 2024 se fac 35 de ani de la revoluție. Trebuie să o comemorăm frumos, eu sunt printre beneficiarii, nu printre perdanții revoluției, dar din 2025 – gata. Opriți-vă! Ăștia mici, când aud de revoluție, reacționează ca mine când auzeam despre 23 August. Cine va continua și din 2025 încolo cu povești din ’89 înseamnă că e un moșulete egoist care îi plictisește pe tineri. S-au potolit chiar și timișorenii și ei chiar aveau motive să ne scoată ochii, pentru că s-au ridicat înainte de 22 decembrie. Adică n-au făcut anticomunism la seral.

3. Ciolacu e și revoluționar cu certificat. E și premier. A avut și covrigarie în Buzău. Unde se plătea cu cardul, desigur, așa cum ne cere el nouă. A dat și faliment cu niște societăți, dar chestia asta nu l-a afectat financiar. Din contră. Dumnealui e prim-ministru într-o țară bolnavă economic. Revoluționarului Ciolacu i-a mers cel mai bine când a vândut gogoși. Ce a luat pe gogoși a dat pe covrigi. Domnule Ciolacu, dar ce talente aveți dumneavoastră ca să încasați bani din toate părțile? Sunteți cumva refugiat ucrainean?

Integral la NAȚIONAL

PS: Cartea „Necroloagele lui Boanchiș” * va apărea în librarii după 15 ianuarie. Dacă doriți sa o aveți începând de azi, am lăsat exemplare cu dedicatie la anticariatul „Depozitul cu carte” de pe Calea Mosilor 133. Pentru TOATE detaliile (inclusiv curierat) îl puteți contacta pe domnul Aurel Iordache la numărul 0743787605. Va mulțumesc.

* Forma corectă de plural este "necrologurile". Folosesc "necroloagele" la fel cum folosesc "deontologeală" sau "cântăcioșii". Nu sunt necrologuri, ci evocări. Despre unii dintre acești oameni plecați (Fănuș Neagu, D.R. Popescu, Ion Cupen, borfașul Damaschin, IPS Pimen, Andrei Gheorghe, Nicu Ceaușescu, Maradona, Horia Tabacu, Ilie Balaci, Mihail Cârciog, Peter Imre, Mircea Micu, Adrian Păunescu, Doina Păuleanu, Mugurel Stancu, Didi Prodan, Romeo Giovanni, Pila Stoica,  Valentin Boeru, Vali Damian, Valeriu Nica, Sorin Satmari, Gheorghe Voicu, Ion Bocioaca, Dan Mucenic, George Stanca, Paolo Rossi, Nae Manea, Vasile Ianul, Jean Pădureanu, Rudel Obreja, Vadim Tudor, stripteuzele care au ars într-un club din Constanța) am scris la fel ca atunci când trăiau și mă abțin să intru în amănunte.