ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A cere o încetare a focului în Fâșia Gaza reprezintă o dovadă de „antismitism” și echivalează cu un apel la un genocid împotriva evreilor, scrie Hen Mazzig într-un editorial din Newsweek.

Mazzig, un cunoscut activist sionist și LGBT, fost comandant în armata israeliană, afirmă că a le cere evreilor să încheie un acord de încetare a focului înseamnă să le ceri să își „accepte propriul genocid”.

Iată câteva fragmente din editorial:

„Ca evreu israelian care i-am ajutat pe civilii palestinieni în cei cinci ani ai mei de serviciu în cadrul forțelor armate israeliene, nu mi-aș dori nimic mai mult decât ca cele două popoare ale noastre să trăiască alături în pace.

„Palestinienii nevinovați merită toată libertatea și realizarea aspirațiilor naționale. Din păcate, singurul lucru care ne împiedică să avem o încetare a focului este Hamas, o organizație teroristă a cărei rațiune de a fi este să elimine Israelul și să îi lichideze pe evrei.

„Pentru acest motiv, apelurile de încetare a focului nu constituie nici un angajament în favoarea drepturilor omului, nici un efort pentru a salva vieți. Dimpotrivă, ele pretind ca evreii să nu se apere împotriva genocidului.

„A susține că nu este așa înseamnă nu doar a ignora realitatea de pe teren, dar este și un lucru profund antisemit și constituie pur și simplu o negare a legăturii indigene și a drepturilor naționale pe care evreii le au în Israel.

„(...) Obiectivul Hamas este să ucidă evrei, un obiectiv pe care tendința sa de a încălca acordurile de încetare a focului în trecut a demonstrat-o cu claritate.

„Oricât de dezagreabilă ar fi realitatea, apelurile pentru încetarea focului sunt apeluri la perpetuarea și promovarea violenței antisemite împotriv nevinovaților.

„Poți să critici Israelul fără să fii antisemit, afirmă facțiunea pro-palestiniană. Sunt de acord. Dar a cere o încetare a focului în acest moment nu reprezintă o critică: este un mesaj politic subtil, o cerere ca evreii să lase jos armele și să accepte atacurile împotriva lor.

„(...)Însă, la fel ca sloganul De la Râu la Mare, apelurile pentru o încetare a focului s-au transformat într-un alt eufemism prea puțin voalat pentru distrugerea statului evreu, menit să păcălească opinia publică americană.”

Singura problemă cu vorbele meșteșugite ale Mazzig este că ele nu corespund cu„realitatea din teren”, cum zice el.

Dincolo de uriașele enigme legate de atacul din 7 noiembrie, care se încăpățânează să rămână nedezlegate,

„realitatea din teren” este că, în Gaza, operațiunile militare par să vizeze mai degrabă populația palestiniană civilă, iar nu pe teroriștii Hamas, în ceea ce seamănă tot mai mult cu o Epurare Etnică. Și cu un Genocid.

În rest, Orwell este mai valabil ca oricând: „Războiul este Pace”.