ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum cîteva zile, am terminat de văzut un mini serial pe Netflix, "Escaping Twin flames”, despre auto-închipuiți guruși, metode inovatoare de ”mindfulness” și ”dezvoltare personală” și bietele lor victime.

Mi-a împrospătat amintirile, de pe vremea cînd lucram în presa scrisa și documentam, în teren, faptele de arme ale unor lideri de sectă veșnic flămanzi, dezastrele umane pe care le lăsau în urmă și urmările penale ale poveștilor lor, cu nimic mai prejos decît cele descrise în ”Escaping Twin flames”.

Ce am remarcat e ca metodele sînt aceleași, nu multe, nu greu de reținut, prin tupeul maxim și gargara penibilă în care e el, tupeul, înveșmîntat.

Megalomania liderului, care se crede inegalabil, unic, superior si, finalmente, divin, ar fi numitorul comun (atît de comun, că devine banal!) al tuturor "inventatorilor programelor de dezvoltare personală”.

Recomand nespus!

PS: După "Escaping Twin Flames”, merg unse mai vechile ”Wild, Wild Country”, ”BIKRAM - Yogi, Guru, Predator” și mai noul ”How to Become a Cult Leader”.