ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niciodata, cred, nu am scris o postare post vreun eveniment sportiv, cu atat mai putin post un meci din Turul 2 la un turneu de 1000 de puncte ATP (Rolex Masters din Paris). Carlos Alcaraz, locul 2 mondial si nemesis al neintepatului si ortodoxului nostru erou, No-Vaks Djokovic, marea speranta Carlito a pierdut in doua seturi, în primul sau meci (Round2) la acest turneu. In fata locului 45 mondial, Safiullin, care, ce e drept, a jucat foarte bine.

Vreau sa spun cateva lucruri:

1. motivul pentru care sunt fan No-V Djokovic e, la fel ca pentru multi, dincolo de tenis si de solidaritatea pan-ortodoxa cu sarbii: el a devenit un simbol al firescului neintepat, dupa sicanele facute lui de catre "lumea buna" si alienata a politicii tenisului (Australian si American). De atunci, e Nole vs restul obedientilor.
 
2. ca un corolar, am inceput sa imi doresc victoria lui peste masura, si am devenit expert in clasamente, puncte, rivalitati, etc. 

3. asa am remarcat ca pana ieri erau 4 mari ce se bateau unii pe altii in varful ierarhiei: Nole, Carlito, Medvedev si Sinner. Dintre acestia, rivalitatea dintre Nole Djokovic si Carlos Alcaraz era chestiunea maxima. 

4. m-a dus gandul ca Federer si Nadal s-au retras in timpul acestei pandemii. Federer s-a vaccinat in May 2021 si la un an se retragea. Nadal la fel, intepat si apoi tot incercand sa revina si acuzand dureri, probleme etc. Carlos la fel a pierdut semifinala cu Nole la Roland Garros din cauza unor crampe si de atunci tot acuza probleme fizice (si de concentrare, zic eu). La Wimbledon, Alcaraz a fost stralucit, dar de atunci a cazut, batut de Djokovic la Cincinatti, de Medvedev la US Open (semifinala) si de Jannick Sinner la Beijing (in doar 2 seturi de semifinala - al 2-lea set cu 6-1!)
 
5. in timpul meciului lui cu Safiulin, ma intrebam, impreuna cu Rodica Oltean: de ce nu iese, ma, niciunul din astia lasati in urma de Nole (si de restul jucatorilor rusi si est-europeni) si nu recunoaste, sau macar sa puna o intrebare ipotetica:

PENTRU NOI CEILALTI JUCATORI LASATI IN URMA, O FI DE LA CAPSARE? 

sau vreunul mai arogant, sa dea vina pe superbul gen .... "nu poate fi decat de la capsare, altminteri il bateam macar o data!" etc 

6. mda. obedientul e obedient pana la capat si nu se apuca sa enunte ipoteze in conditiile in care aceseta il pot costa sponsorizari, reclame, etc (Federer a avut filmari /co-starred cu Bill Gates insusi pentru o reclama la un amarat de meci de binefacere din Africa - link in comentariu). dar totusi... au si ei mandria lor de jucatori... vor si ei sa fie Greatest Of All Time macar ipotetic, macar intr-o lume contrafactuala in care nu s-ar fi modificat genetic. De ce nu striga nimeni contrafactualul? Cum de nu iese nimeni în fata din aceasta elita artificiala, a minciunii și cârdășiei? 

7. pana acum ma bucuram de cate ori vreun rival al lui Nole cadea in arborele de calificari, lasandu-i calea mai usoara si mai batuta. Acum, dupa atatea esecuri ale lui Alcaraz, bunaoara, incepe sa mi se faca frica: nu mai vreau Nole singur in finala (cu cate un rus, tot neintepat). Am ajuns sa ma rog pentru Alcaraz, desi azi cel putin parea prea tarziu. E f satisfăcător dpdv politic sa vad doar oameni sănătoși în finale, dar,  dpdv sportiv, e dezolant sa tot câștigi prin abandonul rivalilor .

8. daca e adevarata, si aici, in lumea VIP-urilor, corelatia, e inspaimantatoare. Ăștia chiar ai aplicat politica Agendei 2030/21 ("No one left behind")