ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto:  „Când simțim doar teama așa cum e – fără părerile, judecățile și reacțiile noastre – teama nu mai e nici pe departe atât de înspăimântătoare” - Ezra Bayda

Citatul este extras din cursul Casa cu Rost „Tehnici de relaxare și conectare emoțională la sine - curs practic pentru copii” susținut de mentorele Dana Ilieș și Ioana Târziu acum un an, pe 1 octombrie 2022. 

Potrivit site-ului, Cursul formatoarei Ioana Târziu, efectuat la sediul din strada Traian 168, include între altele și „Implementarea unor tehnici adaptate de relaxare și mindfulness în cazul copiilor și adolescenților care se confruntă cu situații dificile de viață sau prezintă tulburări emoționale, de concentrare, comunicare, încredere” cât și „Utilizarea tehnicilor de respirație profundă”.

Ezra Bayda, maestrul citat, este „profesor de zen” și autorul unor volume printre care se numără „Being Zen: Bringing Meditation to Life/A fi Zen: Aducerea Meditației la/în Viață”, în care „aplică principiile budiste zen în viața de zi cu zi”, potrivit paginii unui site unguresc dedicată „maestrului zen”. Un alt citat al „profesorului de zen” Ezra Bayda redat de site-ul cu pricina este "Fie ca noi să existăm ca un lotus, / ca acasă, în apa noroioasă. / Astfel ne înclinăm în fața vieții așa cum este ea."

Conform unui articol publicat anul trecut de Triciclul - Budhist Review, Ezra Bayda, fostul profesor de la Centrul Zen din San Diego, și două dintre fostele sale eleve au soluționat la începutul lui 2022 un proces civil început în 2020 pentru agresiune sexuală și hărțuire, în schimbul unei sume de bani care nu a fost dezvăluită, a aflat Tricycle. Ambele femei susțineau că Bayda a avut un comportament sexual nepotrivit față de ele de-a lungul perioadei de ani de zile în care au fost studente și profesoare. Procesul civil a numit, de asemenea, Zen Center of San Diego (ZCSD) ca pârât, iar plângerea a susținut șase capete de acuzare împotriva lui Bayda și a ZCSD, inclusiv agresiune sexuală, bătaie, violență, hărțuire sexuală, provocarea intenționată de stres emoțional și neglijență. De-ale guru-ilor...

În urma articolului distinsei noastre colaboratoare Anca Apostol despre Meditația Mindfulness la Casa cu Rost, realizat cu o documentare temeinică și cu aportul unei experte redutabile în domeniu, respectând deontologia profesională și solicitând prin intermediul consultantei - subliniem, înainte de publicarea articolului, pentru a fi inserată în acesta -, o explicație (care a fost refuzată) din partea senatorului Claudiu Târziu, ca fondator al Asociației Rost, cu privire la Taberele și Cursurile Mindfulness de la Casa cu Rost, acesta și soția sa au avut următoarele poziții publice, pe care le reproducem integral în continuare, în virtutea Dreptului la Replică.

Ținem să menționam că materialul în cauză nu are nicidecum ca subiect cuplul de aur (foto centru) care comentează mai jos fără să recunoscă nimic și, de asemenea, nu are absolut nici o legătură cu partidul AUR, unde bănuim că nu se practică „zilnic exerciții de mindfulness” sau „prihoterapia de grup” ca la cursurile Casa cu Rost. Mai mult, până la transmiterea articolului colaboratoarei noastre nici n-am știut că există o „Casă cu Rost” a Asociației Rost în fostul sediu al AUR în care tânăra formațiune și-a sărbătorit victoria din 2020.

Vila dichisită din strada Traian 168, aflată anterior spre închiriere pe Imobiliare.ro cu suma de 1700 de euro pe lună și descrisă drept „impozantă - ideală birouri/showroom/media” este compusă „din mezanin+parter insumand suprafata de 194mp + curte de 137mp + terasa 31mp, renovata in 2019, respectand arhitectura originala, situata pe str. Traian nr 168. Ca si compartimentare avem 6 camere decomandate, doua holuri mari, 3 grupuri sanitare, camera tehnica, bucatarie, debara si o terasa cu crama dedesupt” (sic), conform anunțului Imobiliare. Trebuie să tragi tare la cursuri de mindfulness ca să achiți măcar chiria și întreținerea „Casei cu Rost”. Dar nu ne-a interesat aceasta niciodată din moment ce nici n-am știut ce are loc acolo de ani de zile, de când a fost preluat sediul de la AUR.

Materialul colaboratoarea noastrei atrage atenția, însă, așa cum se spune și în titlul, asupra unor Pericole majore: O adeptă a lui Guru Malkani PREDĂ TEHNICI YOGHINE COPIILOR FĂRĂ INFORMAREA CORECTĂ A PĂRINȚILOR.

Apreciem că pentru a fi eliminate dovezile vizuale au fost șterse de pe site-ul și pagina de Facebook Casa cu Rost toate fotografiile cu copii costumați în culorile LGBT și așezați în posturi YOGA (cum este cea de mai sus, imagini disponibile însă sub formă de capturi în articolul inițial) dar atragem atenția că au rămas încă online unele evenimente Facebook trecute, cum ar fi cel despre „Tabăra Urbană de Mindfulness și Art Terapie” din 3-7 iulie 2023, din care aflăm că Temele abordate sunt, între altele: „Cine sunt eu față în față cu propria-mi emoție? Sau despre Eul autentic” (Vedeți tema cu „regăsirea Sinelui” și la Valérie Cioloș-Villemin, soția lui Cioloș de la MISA și REPER „care nu are copii, dar se luptă din răsputeri pentru a ni-i educa sexual pe ai noștri și căruia îi plac spiralele aurii”). Temele de bază sunt combinate cu „Zilnic exerciții de mindfulness, focus – conectare la sine. Exerciții din arta actorului, dramaterapie și psihoterapia de grup.”. Toate acestea organizate pe grupele de vârstă 6-9 ani și 9-13 ani.

„COST: 1000 lei program 9:00-13:00. COST: 1500 lei program 8 ore 9:00- 16:00. Coordonatori: Ioana Târziu - psihoterapeut, art-terapeut, consilier vocațional, dramaterapeut și Dana Ilieș - life coach.”

Pentru conformitate, capturile de ecran ale paginilor aflate în curs de ștergere au fost adăugate la fundul acestui material.

Aceeași „life coach”-ă, Dana Ilieș, partenera de mentorat a doamnei Ioana Târziu, este cea despre care Anca Apostol atrăgea atenția în articolul său excelent documentat că este adepta lui Guru Vikas Malkani din Singapore, alias Guru Spiritual, Maestru Zen, Mistic, Călugăr al Bogățiilor, Maestru Reiki și autorul cărții „Tantra Demystified. Tantric Secrets and Techniques for Sexual and Spiritual Bliss” (bănuim că nu trebuie să mai traducem titlul).

Pe Dana Ilieș (foto dreapta sus) cu tot cu cunoștințele ei dobândite sub Guru Vikas o regăsim într-un alt curs marca Casa cu Rost, încă neșters de pe Facebook, intitulat ceva cu „Copiii Sufletului” - programul inventat de Guru (! - a se vedea „Copiii Soarelui”, „Copiii Luminii” etc), respectiv „SoulKids Self-confidence - Abilități de viață esențiale pentru copii de 7-12 ani”.

Din descrierea cursului aflăm cu acesta „a fost Creat în Singapore și este unic în România!
Gândit și perfecționat de-a lungul a 15 ani de #1 Wisdom Coach, Vikas Malkani și de Sally Forrest.
Multiplu premiat în Singapore: Awarded ‘Best in Class’ by Harper’s Bazaar, Awarded ‘Licensor of the Year’ by FLA Singapore, Awarded ‘Best Life Skills Education Program’ by Parent’s World Magazine”.

Adică același Guru Vikas (foto stânga sus). Captură doveditoare:

Mult mai corect și mai cinstit ar fi fost să se răspundă punctual observațiilor documentate din articolul în cauză și să se recunoască, în măsura în care orgoliul și autosuficiența permit, greșelile adoptării și aplicării asupra unor copii a „tehnicilor” mindfulness, o veritabilă practică din apanajul vrăjitoriilor new-age-iste. Noi ne facem datoria și redăm toate punctele de vedere. Autoarea articolului își rezervă și ea un răspuns. Cititorii să decidă.

Senator Claudiu Târziu: COMISARII ORTODOXIEI

Din anul 1993 pînă în 2020, cînd am intrat în Parlament, am slujit Biserica cu mijloace culturale, jurnalistice și civice. De atunci încoace o fac și cu instrumente politice.

Am scris mult la multe publicații creștine, între care ”Credința ortodoxă”, ”Lumea credinței”, ”Lumea monahilor” și ”Sfinții ortodoxiei”.

Am creat și condus trei reviste creștine.

Am organizat sute de conferințe pe teme creștine și am conferențiat în cele mai multe dintre acestea, în toată țara și în Basarabia.

Am apărat poziția creștină în zeci de emisiuni la radio și televiziune.

Timp de 13 ani am publicat, în ”Formula As”, cel puțin o dată la două săptămîni, cîte un articol despre temperatura ortodoxiei noastre.

Am cunoscut, în drumurile mele prin țară și străinătate, peste 1.000 de preoți români ortodocși, de parohie sau monahi, dintre care unii mă pomenesc mereu la Sfînta Liturghie. Cu ajutorul rugăciunilor sfințiilor lor îmi duc zilele.

În 2002 am fondat Asociația ”Rost”, care s-a făcut remarcată pe frontul luptei dintre Bine și Rău în societatea românească. Revista omonimă este citată în teze de licențe și dizertații de masterat ale unor Facultăți de Teologie. În jurul ei s-au adunat mulți teologi și mireni cu viață duhovnicească exemplară. Multe personalități ale lumii românești fie s-au format, fie s-au afirmat în paginile revistei ”Rost”.

Asociația ”Rost” are și o editură, cu același nume, la care am publicat cărți extrem de necesare pentru memoria națională și pentru sănătatea noastră spirituală.

Tot sub egida aceste organizații funcționează, în București, un centru cultural și educațional pentru toate vîrstele, cu numele de ”Casa cu Rost”, prin care se promovează modul de viață tradițional, adică axat pe valori perene și pe zestrea culturală a neamului românesc, dar și regăsirea echilibrului personal prin tehnici validate de știință. Centrul este coordonat de soția mea, Adela-Ioana, absolventă și de Teologie Ortodoxă.

Am fost factorul coagulant și fermentul unor alianțe de ONG-uri creștine, în care s-au regăsit zeci de astfel de organizații, ca Forul Ortodox Român (2008 – 2010) și Coaliția pentru Familie (2013 – 2018), în conducerea cărora am fost.

În aceste zbateri, m-am folosit sufletește și m-am îmbunătățit intelectual cu ajutorul unora dintre cei mai frumoși români, creștini autentici, care și-au dat proba credinței în temnițele comuniste și pe care Dumnezeu a rînduit să-i cunosc. Pe aceștia îi consider drept ziditori ai mei din punct de vedere creștin și național. Pe o parte dintre ei, care m-au onorat cu prietenia lor, îi găsiți în cartea mea ”Cei 13 care m-au salvat”.

Nici cei 13, nici alții care mi-au urmărit traiectoria biografică ori s-au intersectat cu mine în diferite împrejurări nu s-au îndoit de credința mea și de faptul că m-am dedicat unei lucrări de apostolat creștin și național. Pînă azi, cînd o publicație pe internet, care ar trebui să-mi fie prietenă din toate motivele de mai sus, a publicat un text încîlcit, plin de interpretări eronate și de confuzii voite, avîndu-mă drept țintă și scoțîndu-mă drept eretic.

Sigur, motivul real este unul cît se poate de transparent politic, iar resortul intim o antipatie personală veche și poate un impuls extern site-ului cu pricina.

Cîtă vreme modelele mele sînt sfinții, martirii și eroii acestui neam, nimic nu mă poate atinge, pentru că pe ei nu i-au îndoit încercări incomparabil mai grele. Dar remarc încă o dată ”solidaritatea” de care dau dovadă unii frați creștini, cînd îi tulbură sentimente joase. N-ar scrie un rînd de bine, dar cînd au ocazia nici nu ratează vreo lovitură în capul aproapelui. Și o fac în numele apărării purității credinței. Ce mai, adevărați comisari ai ortodoxiei! La fel de drepți ca aceia care ne condamnă pe noi toți că sîntem prea ortodocși.”

Doamna Adela Ioana Grăjdeanu Târziu: „Mindfulness înseamă sa-l ajuți pe copil să fie acolo”

„Pentru toți "creștinii" și cretinii care mint cu nerușinare și inventează. Am sa va anunț un lucru simplu: nu sunt New age, nu fac yoga și nu am făcut vreodată.

Mindfulness nu este yoga, când le compari, e ca și cum ai spune ca urăști curcubeul pentru ca este simbol lgbt, curcubeul creat de natura, de Dumnezeu.

2. Domnitele trolii, care postează tâmpenii, va anunț ca sunt absolventa de teologie, creștin practicant și nu as face niciodată prostiile pe care le debitati. Spre deosebire de voi, ma spovedesc, ma împărtășesc și tin posturile, nu fac rau aproapelui.

Nu ați mai găsit altceva de făcut decât sa comentați viețile nevestelor liderilor AUR.

Din cauza imbecilitatilor pe care le faceți, presa mizerabila, am pierdut o sarcina în 2020, aveți grija la răul pe care îl faceți, Dumnezeu nu doarme! În loc sa va vedeți de familiile voastre, vă bateți joc.

Mindfulness înseamnă stare de prezenta, de constientizare intr-o epoca în care copiii voștri își pierd mințile pe telefoane, pe gandgeturi și internet. Copiii noștri nu au telefon și sunt atenți când mănâncă, ce mâncă. Gradul de obezitate a crescut și datorita faptului ca nu mai mâncăm conștienți, și o facem când butonad, cand privind la televizor.

Iar Mindfulness înseamă sa-l ajuți pe copil să fie acolo: dacă face sport sa facă sport, dacă sta în cap sa fie atent ca ii vine sângele în cap, dacă mănâncă o stafida sa ii știe gustul.

Recomand sa va duceți la duhovnic și sa spovediti păcatul pe care îl faceți.”

Nota Redacției: Mai bine dați-le bieților copii măștile jos de pe față!

FOTO-CAPTURI: