ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, în ziua când se împlinesc 106 ani de la revenirea Basarabiei la patria-mamă, numele lui Vlad Țăranu are o rezonanță aparte. Pentru că, într-o societate marcată profund de depersonalizare, Vlad Țăranu a mărturisit, asemeni înaintașilor săi, că Basarabia e România. 

Deși este doar în clasa a X-a, Vlad este unul dintre tinerii frumoși la suflet ai tării noastre. El are idealuri, valori, demnitate. Iubește istoria țării sale și o studiază, pe cea adevărată, de care școala românească se descotorosește pe an ce trece. Își cinstește înaintașii, iar dintre ei în mod aparte pe cei din istoria recentă, pe cei care au luptat cu puterea minții, a brațelor, a cuvântului și, mai ales, a Cuvântului, pentru libertatea și demnitatea neamului românesc în veacul trecut. 

Vlad Țăranu îndrăznește să își însușească valorile și idealurile strămoșilor săi.

Vlad Țăranu  ar trebui să fie influencer și speaker motivațional pentru colegii săi de generație.

Dar NU... se pare că școala lui Vlad Țăranu nu este mândră de el. Se pare că valorile lui sunt detestate de profesorii care ar trebui să îl formeze. Se pare că Vlad Țăranu trebuie pedepsit, trebuie supus oprobiului public, trebuie să fie consiliat psihologic! Pentru că nu s-a lăsat spălat pe creier. 

Pentru directorul Colegiului Tehnic George Barițiu din Baia Mare, a crede că Basarabia e România este „atentat la independența., suveranitatea și integritatea națională a țării” și reprezintă „prozelitism politic” care „poate afecta integritatea psihică a colectivului de elevi”!!!

Ferească Dumnezeu!

Acei diriguitori care deliberat deznaționalizează elevii, care le interzic să creadă în valori naționale, care consideră că idealurile de veacuri ale românilor afectează integritatea psihică a elevilor sunt vinovați de trădare națională!
Oameni buni, ce se întâmplă? Ce permitem să se întâmple? Și până unde? Și până când? Cât de românesc mai este sistemul nostru de învățământ?

Dragi colegi profesori, vom da socoteală pentru toate greșelile noastre, dar mai ales pentru cele la care îi împingem pe elevii noștri! În fața lui Dumnezeu nu de rezultatele la simulări vom fi întrebați, ci de ce am sădit în sufletele elevilor noștri.

Sus inima, Vlad Țăranu! Basarabia este România, atâta vreme cât mai există neamul românesc! A spus-o Ștefan cel Mare și sfânt, a spus-o Eminescu, a spus-o Petre Țuțea, la unison cu toți eroii noștri! E trist că doamna directoare nu a auzit încă, dar uneori și dascălii învață de la elevii lor...

Și, cum repetiția este mama învățării, ce spui, Vlad? Repetăm?

BASARABIA E ROMÂNIA! Acum și în vecii vecilor! Amin!