ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O firmă înființată anul trecut într-un apartament din Cluj aduce 12.000 de tanzanieni în România. E ca și cum ai transplanta un oraș cât Vatra Dornei sau Avrig din Africa în România, fără să afle cineva. Anul ăsta aduci un Zimnicea, anul viitor un Bolintin, anul viitor un Țăndărei și tot așa, până completezi puzzle-ul piesă cu piesă.

Despre asta afli dintr-o știre strecurată între altele. Dar despre satele și orașele ca Bahmut, Mariupol, Herson am fost bombardați cu mii și mii de știri. Eu nici n-auzisem de localitățile astea înainte, habar n-am dacă sunt locuite de ruși sau ucraineni, nu mă interesează nici de curiozitate care din ei le stăpânesc. Dar că țara noastră e schimbată oraș cu oraș, prin coloniști răspândiți ici și colo sau așezați compact undeva, mă interesează maxim.

Ba, aș spune mai mult: dacă mâine s-ar anunța despre Kiev că a fost  preluat fără luptă de polonezi, ruși, estonieni, aș zice: ia uite, ce chestie! După care aș dormi neîntors. Atât de puțin mă preocupă.

După părerea mea, această firmuliță, care nu are site, nu are proprietari cunoscuți publicului, ar trebui să fie pe ordinea de zi în CSAT. Iată un pericol la siguranța statului, pentru care nu trebuie să dăm banii nici pe drone, nici pe fregate, trebuie doar să conștientizăm că există, după care să îl contracarăm pe căi legale, birocratice, prin decizii politice, 

Din câte știam, cea mai importantă parte a SRI se intitulează direcția de apărare a ordinii constituționale (sau ceva). Știți, hârtia aceea în care scrie că „e interzisă colonizarea cu populații străine pe teritoriul României”. E un articol acolo pentru care niște băieți „inteligenți”, că le place să-și zică acum din „intelligence” nu securiști, iau lefuri babane și pensii nesimțite de foarte tineri ca să fie cu ochii în patru să nu fie încălcat. În asta constă sarcina lor de serviciu. Dar vreun partid preocupat de subiect există? A făcut măcar o interpelare parlamentară pe subiect sau a depus vreun proiect de lege pentru blocare migrației economice?

Din ziare, n-am putut decât să aflu că firma ardeleană se numește Citadela SRBC Group și e reprezentată de un manager care seamănă cu Bendeac, pe nume Tudor Nistor. 

Dar oare de ce s-a oprit întreprinzătorul tocmai asupra Tanzaniei, o țară la granița cu Ruanda și Congo, tocmai pe partea cealaltă a Africii? O simpatie personală sau faptul că are de unde alege - populația fiind cât trei Românii, de 64 de milioane? Ne lămurește chiar dl Nistor: din motive demografice, au 40 de milioane de persoane cu vârsta între 20 și 40 de ani, fix ce ne trebuie. Adică tineri în putere, la vârsta la care pot munci pe bani puțini și pot face copii mulți, nu bătrâni cum avem noi.

Tanzania are, într-adevăr, o natalitate explozivă. 44% din populația ei are vârsta sub 15 ani. Fiecare femeie tanzaniană naște în medie 4,6 copii, ceea ce aproape o duce în top 10 mondial. Populația e una energică și pasională, cu de patru ori mai multe omucideri la mia de locuitori decât România, mult îmbunătățită față de un deceniu în urmă, când era de 9 ori. Deci e pe drumul bun, se îndreaptă. Țara mai apare și ca placă turnantă în traficul de ființe umane și heroină, date fiind „granițele permeabile cu Ruanda și Burundi”. Exact ce ne dorim și noi, granițe volatile.